Google brengt beveiligingsupdate van december uit voor Pixel- en Nexus-telefoons

Michel van 't Klaphek
3 december 2018, 20:20
2 min leestijd
Google brengt beveiligingsupdate van december uit voor Pixel- en Nexus-telefoons

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van december uitgebracht voor de Pixel-smartphones. Verrassend genoeg worden ook de Nexus 5X en 6P geüpdatet.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate december 2018 beschikbaar

Deze maand heeft Google 56 kwetsbaarheden in het systeem aangepakt. Het gaat vooral om lekken die (in theorie) door hackers gebruikt kunnen worden om mee te kijken op je toestel. De meest kritische kwetsbaarheid die is gedicht vinden we in het media-framework. Hierdoor konden hackers in principe inbreken op een smartphone door bepaalde bestanden naar de gebruiker te versturen. Er zijn geen slachtoffers bekend, zo schrijft Google in haar blog.

google pixel 3 xl review

Toch is het slim om de update zo snel mogelijk binnen te halen. Uiteraard worden Googles eigen Nexus- en Pixel-smartphones als eerste geüpdatet. Deze laatste toestellen ontvangen bovendien een extra update met daarin verbeteringen.

Onder meer de HDR-functie van de camera en het always-on-display van de Pixel 3 (XL) zijn verbeterd. Sommige gebruikers hadden last van een flikkerend scherm. Ook het RAM-probleem, waardoor meerdere apps niet naast elkaar konden draaien, is aangepakt.

Lees ook: Nexus 5X en 6P hebben (mogelijk) hun laatste update gekregen

Toch een update voor de Nexus 5X en 6P

Heb je geen Google Pixel? Dan moet je nog even geduld hebben. Merken als Nokia, Samsung en Sony rollen beveiligingsupdates doorgaans binnen enkele dagen tot weken uit voor hun meest populaire smartphones. Goedkopere telefoons moeten meestal wat langer wachten, of patches worden gebundeld. Hierdoor krijg je eens per 60 tot 90 dagen een update.

Tegen de verwachtingen in worden de Nexus 6P en Nexus 5X ook bijgewerkt, al zijn deze toestellen inmiddels ouder dan drie jaar. Dit is de periode waarin Google haar smartphones gegarandeerd van updates voorziet. Het leek er op dat de november-beveiligingspatch de laatste zou zijn. Alhoewel het mogelijk is dat het toestel ook nog een volgende update meepakt, is de kans klein.

Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht van smartphones die een beveiligingsupdate hebben gekregen. Hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu