Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android-beveiligingsupdate van juni nu beschikbaar voor Pixel- en Samsung-telefoons

Wouter Nijsen
2 juni 2020, 12:01
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate van juni nu beschikbaar voor Pixel- en Samsung-telefoons

Google heeft de Android-beveiligingsupdate van juni 2020 uitgebracht voor Pixel-telefoons. Ook verschillende Samsung-smartphones worden nu al bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate van juni 2020

Heb je een Pixel-toestel? Dan kun je nu de Android-beveiligingsupdate van juni 2020 binnenhalen. De nieuwste patch is beschikbaar voor de Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 2 en Pixel 2 XL. De update bevat veel verschillende verbeteringen, waardoor de smartphones weer iets beter werken en bugs worden opgelost.

google pixel 3a review

Zoals wel vaker is Samsung er snel bij en worden diverse toestellen van de fabrikant al bijgewerkt naar de beveiligingsupdate van juni 2020. De Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra, Galaxy A50, Galaxy Note 8 en Galaxy Z Flip krijgen nu de nieuwste patch, waardoor ze beschermd zijn tegen kwetsbaarheden in het mobiele besturingssysteem.

Je ontvangt automatisch een melding als je de update kunt downloaden en installeren. Het is ook mogelijk door handmatig op updates te controleren, door naar ‘Instellingen > Systeem > Geavanceerd > Systeemupdate’ te gaan en daar het updateproces te starten.

Wanneer krijg ik de update?

Heb je een Pixel-smartphone? Dan kun je de update in principe direct downloaden. Je ontvangt automatisch een notificatie, maar kunt ook zelf in het instellingenmenu controleren op een nieuwe versie. Houd er rekening mee dat het even kan duren voor je de update ziet. Net na uitkomst proberen een hoop mensen de nieuwe patch te downloaden, waardoor ‘digitale files’ kunnen ontstaan.

Wanneer je een ander merk smartphone hebt zul je even geduld moeten hebben. Fabrikanten als OnePlus en Samsung werken hun populaire telefoons in de regel snel bij. Dit geldt doorgaans ook voor Nokia en Sony.

Tot slot zijn er fabrikanten die ervoor kiezen om meerdere maandelijkse updates in een pakketje te bundelen en deze eens per kwartaal uit te brengen. Motorola werkt sommige toestellen bijvoorbeeld op deze manier bij.

Blijf op de hoogte

Android Planet publiceert wekelijks een overzicht van smartphones die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app. De volgende editie verschijnt deze vrijdag.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu