Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Wouter Nijsen
28 januari 2018, 11:00
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen, zodat je altijd op de hoogte bent. Ook grotere updates nemen we natuurlijk in dit overzicht mee.

Deze smartphones kregen vorige week een (beveiligings)update

Samsung

Samsung begon al eerder met de uitrol van de januari-beveiligingsupdate en werkte deze week een aantal nieuwe toestellen bij. Nederlandse gebruikers van de Galaxy S6 Edge Plus kunnen de beveiligingsupdate van januari nu op hun toestel installeren. Hierdoor ben je optimaal beschermd tegen de kwetsbaarheden in Android en de software van Samsung zelf. Ook de Galaxy Note 8Galaxy S7 en Galaxy A3 (2017) hebben de nieuwste update gekregen.

De fabrikant werkt zijn goedkopere toestellen ook af en toe bij. Beschik je over de Galaxy J3 (2016) of Galaxy A5 (2016), twee toestellen die ruim twee jaar oud zijn, dan kun je de update van januari binnenhalen. Het is slim om de updates zo snel mogelijk te downloaden, want de toestellen krijgen niet – zoals de duurdere Samsung-toestellen – elke maand een nieuwe softwareversie.

Nokia

HMD Global, het bedrijf achter de Nokia-smartphones, heeft een primeur te pakken. De fabrikant rolt namelijk als eerste een bèta van Android 8.1 (Oreo) uit, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Die update is alleen op Googles eigen smartphones, de Nexus- en Pixel-toestellen, te vinden, maar komt voor het eerst naar een telefoon van een andere fabrikant.

Heb je een Nokia 8, dan kun je je via deze link aanmelden voor de Android 8.1-bèta. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je over-the-air de update op je toestel binnen. De nieuwste Android-versie bevat een aantal verbeteringen, zoals accu-informatie bij gekoppelde bluetooth-apparaten en nieuwe emoji. De testversie bevat tevens de beveiligingsupdate van januari.

Motorola

Sinds de overname door Lenovo heeft Motorola geen al te beste naam als het om updates gaat. Voor bezitters van de Moto G5 Plus staat een update klaar, maar gek genoeg gaat het om de beveiligingspatch van november(!). Die update werd een aantal maanden geleden al uitgebracht door Google en is op veel toestellen beschikbaar. Het goede nieuws: met de update ben je wel beschermd tegen het ernstige wifi-lek KRACK.

Huawei

De Huawei P9 is inmiddels bijna twee jaar oud, maar krijgt met een update enkele nieuwe functies. Het gaat voornamelijk om enkele nieuwe opties voor de camera, zoals de ‘Moving Picture’-modus. Als je daarmee een foto maakt, wordt ook de seconde voor en na het fotograferen vastgelegd. Zo heb je dynamische foto’s die je kiekjes net wat levendiger maken. Ook is de selfiecamera licht verbeterd, al licht Huawei niet toe wat er precies is aangepast.

Verder is de galerij-app voortaan overzichtelijker, kun je een verzameling van foto’s en filmpjes maken en is er een handige functie voor het updaten zelf. In de instellingen-app kun je vanaf nu aangeven dat updates automatisch ‘s nachts (tussen 02.00 en 04.00 uur) worden geïnstalleerd.

HTC

De HTC U11 Life is het eerste Android One-toestel en tot nu toe verschijnen updates snel voor het toestel. Afgelopen week werd de beveiligingsupdate van januari voor de smartphone uitgebracht.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen de update mogelijk pas later deze maand uit. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu