Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android nieuws #11: Samsung Galaxy S9 release, Wear OS en meer

Thomas Haenen
17 maart 2018, 18:25
3 min leestijd
Android nieuws #11: Samsung Galaxy S9 release, Wear OS en meer

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Samsung Galaxy S9 nu in Nederland te koop

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn nu officieel in de Benelux te koop. De toestellen hebben een adviesprijs van respectievelijk 849 en 949 euro en komen in drie kleuren: zwart, paars en blauw. De adviesprijzen liggen zo’n vijftig euro hoger dan vorig jaar bij de Galaxy S8.

De belangrijkste verbetering van de Samsung Galaxy S9 is de camera. Die heeft een variabel diafragma gekregen, waarmee de S9 kan schakelen tussen twee standen om ook in het donker scherpere en heldere foto’s te maken. De Galaxy S9 Plus heeft een tweede cameralens achterop, waarmee het maken van portretfoto’s mogelijk wordt. Standaard draaien de telefoons op Android 8.0 (Oreo) met de Experience-skin van Samsung.

→ Bekijk de beste Samsung Galaxy S9 aanbiedingen

→ Lees ook de uitgebreide Samsung Galaxy S9 review

Wear OS wordt nieuwe naam voor Android Wear

wear os

Het hing al in de lucht, en nu is het door Google bevestigd: Android Wear gaat voortaan door het leven als Wear OS. Google kiest voor een wat algemenere naam, waarschijnlijk om te benadrukken dat het besturingssysteem niet alleen voor Android geschikt is.

Google beschrijft dat de nieuwe naam beter bij de visie en technologie van het bedrijf past. Daarnaast ligt het voor de hand dat de zoekgigant bewust kiest voor een wat generiekere naam, omdat de software zowel met Android-smartphones als iPhones werkt. De komende weken moet de nieuwe naam (en het bijhorende logo) op je smartwatch en smartphone verschijnen.

→ Lees meer over de nieuwe naam van Android Wear

Exclusief: Huawei werkt aan stemgestuurde assistent

chromecast wifi

Huawei werkt aan een wereldwijd beschikbare stemgestuurde assistent, zo hebben medewerkers van het bedrijf bevestigd tegenover Android Planet. Verschillende topmensen van het bedrijf zeggen dat Huawei grootse plannen heeft op kunstmatige intelligentie, die zich straks onder andere uiten in stembesturing.

Jim Xu, vicepresident van Huawei’s consumentendivisie, bevestigde in een gesprek dat een stemgestuurde assistent ‘op de zeer korte termijn’ gelanceerd wordt. Het gaat volgens Xu om een wereldwijd intiatief, dat dus ook buiten China beschikbaar komt.

→ Alles wat we weten over de stemgestuurde assistent van Huawei

Huawei P20 Lite vanaf maandag in Nederland voor 369 euro

Huawei P20 Lite officieel-min

De Huawei P20 Lite is vanaf maandag 19 maart verkrijgbaar voor een adviesprijs van 369 euro. Hierdoor komt hij eerder uit dan gedacht. Daarbij is de behuizing is van glas en metaal. De twee camera’s aan de achterkant hebben 16 en 2 megapixels aan resolutie. Dankzij de dubbele sensoren kun je bokeh-foto’s maken, waarbij je het ‘blurry’-effect kunt creëren. Op de achterkant is ook een vingerafdrukscanner geplaatst.

→ Lees verder over de release van de Huawei P20 Lite

Achtergrond: Waarom worden smartphones steeds duurder?

galaxy s9 repareren

We horen het de laatste jaren steeds vaker: waarom worden smartphones steeds duurder? Waar je voor een paar jaar geleden voor 500 euro het nieuwste vlaggenschip op de kop tikte, ben je tegenwoordig bijna het dubbele kwijt. Verdienen fabrikanten niet al genoeg? Gaat deze toename direct naar de portemonnee van de fabrikant, of spelen meerdere factoren een rol? Michel zocht het deze week voor je uit.

→ Ontdek de redenen achter hogere prijzen voor smartphones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu