‘Sony Xperia Z3 wordt dunner en verschijnt in september’

Gijs Ettes
4 juni 2014, 15:33
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z3 wordt dunner en verschijnt in september’
sony xperia z3 release

De Sony Xperia Z3 wordt slechts 7 millimeter dik en is voorzien van een nieuw design en dunnere schermranden. Dat beweert althans Twitteraar @Doomlord, die eerder juiste informatie lekte over de Xperia Z1. Bovendien zou de Xperia Z3 release al in september van dit jaar plaatsvinden. Dit lijkt niet geheel ondenkbaar, aangezien de Xperia Z1 ook relatief kort na de Xperia Z werd aangekondigd.

Wat hardware betreft wordt de Xperia Z3 waarschijnlijk niet zo’n grote stap vooruit. Sony kiest naar verluidt voor hetzelfde 1080p-scherm als te vinden is op de Xperia Z2 en mogelijk wordt het toestel aangedreven door dezelfde 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 801). Eerder gingen er geruchten dat de Z3 zou worden voorzien van een Snapdragon 805-chip. Ook de 20,7-megapixel-camera zou ongewijzigd zijn.

Lees verder na de advertentie.

Naast het ‘verklappen’ van de Xperia Z3 release deed Doomlord ook enkele voorspellingen met betrekking tot de Xperia Z Ultra en Xperia Z3 Compact. Het eerste toestel krijgt volgens de Twitteraar geen opvolger, maar er komt wel een compacte versie van de Z3.

De  Xperia Z3 Compact beschikt naar verluidt over een 4,6 inch-scherm (720p), een Snapdragon 801-chip, 3GB aan werkgeheugen en dunnere schermranden dan die van de Z3.

De beste Sony Xperia Z2 aanbiedingen

Wie sowieso geen zin heeft om op de Z3 te wachten, kan gaan voor de Xperia Z2. Ons uitgebreide oordeel over dat toestel lees je in de Xperia Z2 review.

Hieronder hebben we de beste actuele aanbiedingen voor je uitgelicht.

Lees meer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu