Chromecast-tips week 27: het beste van Spotify, NPO en Google Play Films

Erwin Vogelaar
5 juli 2018, 16:47
4 min leestijd
Chromecast-tips week 27: het beste van Spotify, NPO en Google Play Films

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 27 onder andere Drake, Holmes en Tonya.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 27: Drake, Sherlock en Tonya

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Luisteren: Drake – Scorpion (Spotify)

Of je Drake nou volgt of niet: je kunt niet om zijn nieuwe album heen. Spotify krijgt nu zelfs veel kritiek, omdat de muziekdienst het album teveel zou pushen via zijn algoritmes. De aandacht is niet voor niets. Drake is een van de grootste artiesten van dit moment en Scorpion is een behoorlijk project. Het album bestaat uit twee volumes met in totaal maar liefst 25 nummers. Gooi deze naar je Chromecast Audio of normale Chromecast en je hebt een hele tijd luisterplezier.

Download Spotify in Google Play (gratis)

2. Kijken: Mr Holmes (NPO)

Sherlock Holmes is te zien in vele films en series, maar nooit zoals in de film Mr Holmes. Sir Ian McKellen speelt een oude versie van de geliefde detective. Holmes is in deze film met pensioen en leeft met vroege dementie. Een nieuwe zaak dient zich aan en hij doet zijn best om in zijn geheugen te duiken en de details van een oude zaak te herinneren.

Mr Holmes kijk je via de NPO-website of NPO Start-app die je via onderstaande link in de Play Store vindt. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Luisteren: Gorillaz – The Now Now (Spotify)

Drake is niet de enige met een nieuw album, ook de getekende band Gorillaz is terug met The Now Now en het is weer genieten geblazen. Geen 25 liedjes in dit geval, maar dat maakt niet uit als de kwaliteit per nummer zo goed is. The Now Now is duidelijk een zomeralbum, met fijne liedjes om op de achtergrond aan te zetten of om gewoonweg van te genieten.

Download Spotify in Google Play (gratis)

4. Kijken: I, Tonya (Play Films)

Er is weer een Oscarwinnaar te huur en te koop in Google Play Films. De Oscar is naar Allison Janney gegaan voor haar Supporting Role, maar de rest van de film is ook meer dan de moeite waard. Deze film gaat het over het leven van schaatser Tonya Harding en is deels gemaakt als een mockumentary. Dat betekent dat je onder andere verschillende interviews te zien krijgt die zogenaamd vandaag de dag zijn opgenomen.

Vind I, Tonya in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film kost 3,99 euro om te huren en 8,99 euro om te kopen.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

5.Luisteren: You’re the Expert (podcast)

Zin in een nieuwe podcast die zowel leerzaam als grappig is? Dan ben je bij You’re the Expert aan het goede adres. In deze podcast is elke aflevering een wetenschapper te gast om over het onderzoek te praten wat hij of zij doet. Omdat wetenschappers niet altijd de meest charismatische figuren zijn, worden ze in deze show tegenover een team komieken gezet voor een quiz. De podcast is daardoor voornamelijk heel erg grappig, maar je steekt er ook nog wat van op.

chromecast-tips week 27

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2018
Google Chromecast 2018

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu