Chromecast-tips week 40: het beste van NPO, Pathé en YouTube

Erwin Vogelaar
2 oktober 2018, 19:22
4 min leestijd
Chromecast-tips week 40: het beste van NPO, Pathé en YouTube

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 40 onder andere Kedi en Tokidoki.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 40: Kedi en Tokidoki

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Kijken: Tokidoki (NPO)

Schrijver Paulien Cornelise gaat in de serie Tokidoki op reis door Japan en laat daar verschillende kanten van de Japanse cultuur zien. Natuurlijk altijd met een focus op taal. Zo gaat ze in de eerste aflevering in op het woord ‘yugen’, over het één voelen met de natuur. In de tweede aflevering praat ze met Japanners over het woord ‘otenba’ en in de nieuwste aflevering kijkt ze naar de buitenbeentjes.

Tokidoki kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

2. Kijken: Impulse (YouTube Premium)

Nu YouTube Premium in Nederland verkrijgbaar is, plukken we er ook soms een YouTube Original uit die al een tijdje draait. Neem bijvoorbeeld Impulse, een serie die gaat over de 16-jarige Henrietta die erachter komt dat ze kan teleporteren.

De eerste keer heeft direct een grote invloed op de rest van haar leven. Het gebeurt namelijk op een moment dat een jongen haar forceert iets te doen wat ze niet wil, en door de teleportatie raakt de jongen verlamd. De eerste twee afleveringen zijn gratis te kijken.

3. Kijken: Amazon zij met ons (NPO)

De grote techbedrijven beïnvloeden een groot deel van ons leven en bepalen hoe onze toekomst er deels uit gaat zien. Eén van deze bedrijven, die in Nederland ook steeds meer voet aan de grond krijgt, is Amazon. De oprichter van Amazon, Jeff Bezos, is nu zelfs de rijkste mens op aarde. Deze documentaire neemt een kijkje naar de effecten die Amazon als bedrijf heeft.

chromecast-tips week 40

Amazon zij met ons kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

4. Kijken: Kedi (Pathé Thuis)

In Istanbul zwerven talloze katten rond die een vast onderdeel zijn geworden van de stadscultuur. Ze zijn niet tam, maar ook niet wild. Deze film geeft een kijkje in het leven van deze katten. Hoe ze jagen, mensen blij maken en elk hun eigen persoonlijkheid hebben. Verplichte kost voor alle kattenliefhebbers.

De film kijk je op je Android-toestel via de Pathé Thuis-app en is te huur voor 1,99 euro.

Download Pathé Thuis in Google Play (gratis)

5. Luisteren: Cher – Dancing Queen (Spotify)

Na vijf jaar geen nieuwe muziek, is het 26ste album van Cher nu te beluisteren. Deze keer duikt de zangeres in de muziek van ABBA met een serie covers. Cher had tevens een rol in de nieuwste Mamma Mia-film, gebaseerd op de muziek van ABBA. Ze doet niet echt nieuwe dingen met de bekende liedjes, maar dat mag de pret niet drukken.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu