Samsung beperkt batterij van hardnekkige Galaxy Note 7-eigenaren

Thomas Haenen
26 oktober 2016, 10:36
1 min leestijd
Samsung beperkt batterij van hardnekkige Galaxy Note 7-eigenaren

Samsung gaat er alles aan doen om de laatste Galaxy Note 7-exemplaren ingeleverd te krijgen. Ook in Europa wordt nu een update uitgerold die de accucapaciteit moet beperken.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Note 7-update

Na het installeren van de update kan de Galaxy Note 7-accu nog maar maximaal 60 procent opgeladen worden. “Met deze update hopen we onze klanten eraan te herinneren hun Galaxy Note 7 zo snel mogelijk te retourneren,” aldus Samsung. De nieuwe software werd vorige maand al uitgerold in Australië.

Bijkomend voordeel van de beperkte accu is dat deze ook minder snel oververhit. De Galaxy Note 7-accu kan in selecte gevallen spontaan vlam vatten waardoor deze kan ontploffen. Door de maximale accucapaciteit te verlagen is de kans dat dit gebeurt net wat kleiner, aldus SamMobile.

galaxy note 7 incident

Toch raadt Samsung zijn klanten nog altijd aan om het toestel te retourneren. Ook met de update bestaat namelijk de kans dat de Note 7 plotseling vlam vat. Ruim twee derde van alle Europese Galaxy Note 7-exemplaren zijn inmiddels omgeruild, zo heeft het bedrijf laten weten.

Galaxy Note 7 in Nederland

In Nederland hoeven we ons geen zorgen te maken: de Note 7 is hier nooit officieel verkocht. Vlak voor het toestel de verkoop in zou gaan maakte Samsung de eerste wereldwijde terugroepactie bekend.

Overzicht: de korte geschiedenis van de Samsung Galaxy Note 7

Begin oktober hoopte Samsung alsnog met de uitlevering van de Note 7 in Nederland te beginnen, maar vlak voor het zover was trok het bedrijf definitief de stekker uit de productie ervan. Consumenten die het toestel hebben geïmporteerd uit andere landen kunnen hun smartphones terugsturen of inleveren op verschillende plekken, waaronder Schiphol. Ook kunnen ze hun toestel omruilen voor een Galaxy S7 of S7 Edge.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu