Politie kiest voor Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon – update

Gijs Ettes
8 augustus 2014, 12:15
2 min leestijd
Politie kiest voor Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon – update
Galaxy S5 diensttelefoon

Binnenkort controleren politieagenten op straat je identiteit met behulp van een Galaxy S5. Er gingen al eerder geruchten dat de Nationale Politie de S5 als nieuwe diensttelefoon overwoog en die zijn nu door KPN bevestigd. De provider levert naar eigen zeggen duizenden toestellen, 28.000 abonnementen met alleen een belbundel, 36.000 met belminuten en 4G-data en 13.000 met alleen data. Volgens Nils Grimm van KPN hebben de agenten straks hun kantoor op straat: “De politie schrijft nu nog bonnen uit met pen en papier. Met behulp van mobiele telefoons en apps kunnen ze veel effectiever worden.”

De invoering van de Galaxy S5 als nieuwe diensttelefoon wordt medio volgend jaar afgerond. 35.000 agenten kunnen dan mobiel documenten scannen, politiesystemen benaderen en digitaal een bon uitschrijven. Voorheen maakte de Nationale Politie nog gebruik van BlackBerry’s, maar deze telefoons zijn inmiddels flink verouderd.

Lees verder na de advertentie.

Gaat de politie je vinger straks scannen?

Eerder dit jaar testte de politie al met een Galaxy S5 diensttelefoon in het kader van het project Mobiel Effectiever Op Straat 2, dat onder andere het  doel heeft administratieve taken van dienders te versnellen en vereenvoudigen. Met de Samsung-smartphone moet het voor agenten makkelijk worden om documenten en kentekens te scannen en personen op straat te bevragen. Bovendien is het toestel stof- en waterbestendig en voorzien van Samsungs KNOX-beveiligingssuite; handig voor politietaken.

Of de politie ook de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 gaat benutten voor het identificeren van personen middels een vingerafdruk, is onduidelijk. De S5 heeft, net als de iPhone 5S, een vingerafdrukscanner die is geïmplementeerd in de homeknop. De woordvoerder van KPN kon geen uitsluitsel geven en de woordvoerder van de politie was niet in staat om op tijd een reactie aan AndroidPlanet te geven.

Update 12.31 uur: het persbericht op de KPN-site is inmiddels offline, maar hieronder nog na te lezen.
Update 16.30 uur: een politiewoordvoerder geeft aan dat er nog geen besluit is genomen in de keuze voor een nieuwe diensttelefoon.
→ Tip: check ook onze Galaxy S5 vs iPhone 6 vergelijking!

persbericht kpn

Lees meer over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu