Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Galaxy S5 al geroot door Nederlander

Redactie
28 maart 2014, 11:31
2 min leestijd
Galaxy S5 al geroot door Nederlander
Galaxy S5 root

De Galaxy S5, het nieuwe toptoestel van Samsung, is al geroot voordat de smartphone officieel in de winkels ligt. De Galaxy S5 root is ontwikkeld door de Nederlander Chainfire, die een bekende is in de root-wereld. Chainfire is verantwoordelijkheid voor de meeste root-hackers bij Samsung-toestellen.

De Galaxy S5 root is geplaatst op het SM-G900F-model van de smartphone. “Er zullen veel verschillende modellen van de Galaxy S5 beschikbaar komen, maar ik denk dat dit model de meest algemene en internationale versie wordt”, aldus Chainfire.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S5 root

Galaxy S5 Kids Mode

Door je telefoon te rooten kunnen apps en jijzelf rootrechten krijgen. Dit betekent dat apps meer rechten hebben binnen Android, wat handig is als je bijvoorbeeld de processorsnelheid of geheugengebruik wilt aanpassen, een volledige backup wilt uitvoeren of het uiterlijk van de smartphone wilt veranderen.

Het installeren van de Galaxy S5 root is vrij gemakkelijk. Je download het betreffende zip-bestand hier, flasht het bestand als PDA in Odin en de Galaxy S5 start automatisch opnieuw op waarna SuperSU op het toestel wordt gezet. Een tutorial hoe je alles precies doet, is hier te vinden. Oh, en je hebt er natuurlijk wel een Galaxy S5 voor nodig. Hieronder vind je de beste Galaxy S5 deals.

Galaxy S5 kopen: hier kun je terecht

Een abonnement met een Galaxy S5 zal in eerste instantie tussen de 50 en 70 euro kosten. Hierbij zal je afhankelijk van de provider een 4G-abonnement afsluiten met een behoorlijke bel- en databundel. Hoe uitgebreider het abonnement, des te lager de bijbetaling voor het toestel. Wil je de Galaxy S5 kopen  als los toestel, dan betaal je doorgaans de adviesprijs van 699 euro.

Het laatste Galaxy S5 nieuws

Lees ook de artikelen  Galaxy S5 VS iPhone 5S en HTC One VS Galaxy S5, waarin we de toptoestellen tegenover elkaar zetten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu