Zo waarschijnlijk zijn de eerste geruchten over de Samsung Galaxy S9

Thomas Haenen
10 oktober 2017, 19:12
4 min leestijd
Zo waarschijnlijk zijn de eerste geruchten over de Samsung Galaxy S9

Hoewel de Samsung Galaxy S8 nauwelijks een half jaar oud is, duiken de eerste geruchten over zijn opvolger al op – ja, nu al. We hebben wat vroege geruchten voor je verzameld.

Lees verder na de advertentie.

Alle vroege Galaxy S9 geruchten verzameld

Dit najaar legt Samsung de focus voornamelijk op de Galaxy Note 8. Het bedrijf hoopt op flinke verkopen voor het toestel, de eerste Samsung-smartphone met een dubbele camera. Het voorkantvullende scherm, de krachtige hardware en Bixby moeten consumenten verleiden om de Note 8 in huis te halen.

Achter de schermen wordt er echter al volop gewerkt aan een nieuw topmodel: de Samsung Galaxy S9. En dat merk je, want de laatste weken zijn de eerste details over de smartphone al verschenen. Dit zijn drie meest opvallende.

1. ‘Galaxy S9 krijgt opvouwbaar scherm’

Geruchten dat Samsung aan een smartphone met opvouwbaar scherm werkt, zoemen al jaren rond. Sterker nog: de afgelopen jaren heeft Samsung al verschillende prototypes getoond. Het lijkt er echter op dat de technologie nu eindelijk klaar is voor het grote publiek. Een topman liet onlangs weten dat er begin volgend jaar een Samsung-smartphone met opvouwbaar scherm op de markt verschijnt. Dat moet dan haast wel de Galaxy S9 zijn, toch?

Hoe Samsung het opvouwbare scherm precies gaat gebruiken, is nog onduidelijk. In prototypes kon het kleine scherm uitgeklapt worden tot tabletformaat, zodat je verschillende formaten had voor verschillende momenten van de dag. Ook is een scherm stukken steviger als het buigzaam is; je hoeft minder bang te zijn voor barsten.

Waarschijnlijkheid: klein. Hoewel we de kans groot achten dat Samsung volgend jaar een flexibele smartphone uitbrengt, is het waarschijnlijk niet de opvolger van de Galaxy S8. Verschillende bronnen geven aan dat de productiecapaciteit van het scherm niet genoeg is voor een vlaggenschip. In plaats daarvan brengt Samsung waarschijnlijk een speciale Galaxy X-variant uit. Deze verschijnt dan slechts in een kleine oplage van zo’n 100.000 stuks, terwijl de gewone Galaxy S9 zonder flexibel scherm tientallen miljoenen keren wordt geproduceerd.

2. Dubbele camera met superslowmotion

Dat de Samsung Galaxy S9 een dubbele camera achterop krijgt, zal waarschijnlijk niemand verbazen. Hoewel de Note 8 de eerste Samsung-smartphone is met een extra lens, is het voor andere vlaggenschepen inmiddels een haast onmisbare feature. Ook op de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus kun je dus waarschijnlijk inzoomen en de focus achteraf aanpassen.

Waarschijnlijk ook nieuw: superslowmotion. De meeste camera’s nemen hooguit 30 of 60 frames per seconde op. Sommige toestellen bieden een slowmotion-optie van 120 of 240 frames per seconde, maar Samsung hoopt mogelijk nog verder te gaan. Met geplande beelden van 1000 frames per seconde worden de allerkleinste details van elke beweging op beeld vastgelegd. Sony bracht deze zomer al de Xperia XZ Premium uit, die 960 frames per seconde kan filmen. Als we geruchten mogen geloven, gaat Samsung dus nog een stapje verder.

galaxy s8 reboot

Waarschijnlijkheid: groot. Samsung is de afgelopen jaren al ijzersterk op het gebied van camerakwaliteit. Daardoor hoeft het bedrijf geen al te grote stappen te zetten op dit gebied; de sensor in de Galaxy Note 8 is genoeg om vrijwel alle alternatieven, nu en in de nabije toekomst, te verslaan. Toch worden van een nieuw vlaggenschip ook nieuwe features verwachten. Opvallende functies zoals superslowmotion zijn dan een kleine, maar welkome toevoeging.

3. Onthulling eind februari

De release van de Galaxy S9 staat voorlopig op losse schroeven, maar enkele bronnen claimen al wel te weten wanneer het toestel wordt onthuld. Eldar Murtazin, een telecominsider die in het verleden vaker bij het juiste eind had, verwacht dat de S9 eind februari het levenslicht ziet. Volgens hem loopt de productie van de smartphone voor op schema, waardoor de smartphone een maand eerder dan vorig jaar wordt gepresenteerd.

MWC 2017 smartphones

Waarschijnlijkheid: onzeker. Zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S7 werden eind februari officieel onthuld, voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona. Samsung heeft dus een historie van aankondigingen in februari. Bovendien is de kans inderdaad groot dat het productieproces vlot verloopt dit jaar.

De Galaxy S8 werd echter pas eind maart aangekondigd. Niet alleen omdat het bedrijf meer tijd nodig had voor ontwikkeling en productie, maar ook omdat Samsung daardoor alle spotlights voor zichzelf had. Op het Mobile World Congress tonen namelijk ook Huawei, LG, Sony en andere concurrenten nieuwe vlaggenschepen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu