De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android en gaming: vernieuwde Samsung Galaxy Store en rumble-effect voor Google Stadia-controllers

Kaylee Laurens
31 oktober 2020, 12:10
2 min leestijd
Android en gaming: vernieuwde Samsung Galaxy Store en rumble-effect voor Google Stadia-controllers

Android-telefoons en gaming. In de loop der jaren wordt de combinatie van deze twee steeds sterker. Door verschillende ontwikkelingen lijkt er steeds meer nadruk op het gamingaspect te liggen. 

Lees verder na de advertentie.

Vernieuwde Samsung Galaxy Store

Zo benadrukt Samsung met een update van de Galaxy Store dat de toestellen van de Android-fabrikant dé optie zijn voor mobiele gamers. De Galaxy Store is Samsungs alternatief voor de Play Store. Op alle Samsung-smartphones en -tablets staat naast de bekende Play Store ook de eigen app-winkel.

Met de Galaxy Store legt Samsung meer en meer de nadruk op gaming. Een voorbeeld is het startscherm. Dit scherm heeft na de update nog maar twee tabbladen: één voor apps en de andere voor games. 

Samsung galaxy store

Daarnaast start Samsung een beloningsprogramma om het kopen van spellen te stimuleren. Bij het aanschaffen van een game in de Galaxy Store verdienen gebruikers beloningspunten. Deze kunnen later gebruikt worden bij het downloaden van een andere game. Ook zijn er exclusieve acties en voorproefjes onder het kopje ‘Gaming’ te vinden.

Sommige telefoons en tablets van Samsung ondersteunen naast games uit de Galaxy Store ook cloudgamen via bijvoorbeeld Google Stadia. Met deze streamingdienst van Google speel je de games op je smartphone, zonder dat je een dure PlayStation of Xbox nodig hebt. 

‘Google ontwikkelt mogelijk rumble-effect voor Google Stadia-controllers’

Ook op het vlak van cloudgamen zijn er ontwikkelingen. Hoewel het in dit geval nog om een gerucht gaat, lijkt erop dat Android de game-ervaring op smartphones verder wil verbeteren door Google Stadia-gamecontrollers geschikt te maken voor het rumble-effect.

Met deze functie trilt de controller in bepaalde situaties, bijvoorbeeld bij het afvuren van een wapen of tijdens een botsing.

Google Stadia rumble-effect

De website XDA Developers ontdekte dat op het Google-forum ‘Issue Tracker’ onlangs door Google een discussie is heropend. Het onderwerp? De mogelijkheid om het rumble-effect te ondersteunen op gamecontrollers die zijn verbonden met Android-apparaten.

De Issue Tracker-discussie werd oorspronkelijk geopend in maart 2019 en onlangs mengde Google zich in het gesprek. Een medewerker van het bedrijf liet een enigszins bemoedigende boodschap achter: “Bedankt voor de feedback. De functie zal worden overwogen voor een toekomstige release.”

Dit is geen garantie voor de komst van het rumble-effect. Maar het is opvallend te noemen dat Google zich plots mengt in een jaar oude discussie. 

Download Google Stadia in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu