De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung verandert naam en uiterlijk van Galaxy Apps app-winkel

Rens Blom
20 februari 2019, 11:21
1 min leestijd
Samsung verandert naam en uiterlijk van Galaxy Apps app-winkel

De Galaxy Apps-appwinkel op Samsung-toestellen krijgt een make-over. De app heet voortaan de ‘Samsung Galaxy Store’ en ziet er ook frisser en strakker uit.

Galaxy Apps wordt Samsung Galaxy Store

Op alle Samsung-smartphones en -tablets vind je naast de Google Play Store ook Samsungs eigen app-winkel. Die heette jarenlang Galaxy Apps en is toegespitst op – je raadt het al – apps en games voor Samsung-toestellen. Ook raadt de app-winkel wijzerplaten en andere software aan voor Samsung-wearables als de Samsung Watch.

Nu voert Samsung een tweetal veranderingen door, zo meldt onder andere Sammobile. Allereerst krijgt de digitale winkel een andere naam en heet hij voortaan de Galaxy Store. Dat is logisch, want de Galaxy Apps-naam deed vermoeden dat de winkel alleen apps aanbiedt.

Tegelijk met de nieuwe naam geeft Samsung de app ook een ander uiterlijk. De Galaxy Apps appwinkel oogde wat verouderd en had volgens een deel van de gebruikers een onlogisch ontwerp. Het nieuwe design voert een frisser ontwerp door, inclusief een eenvoudigere navigatie via knoppen onderin het scherm.

App in One UI-stijl

Zaken als het lettertype en kleurgebruik zijn nu ook in lijn met de algemene uitstraling van Samsungs One UI. Deze softwareschil werd geïntroduceerd met de Android 9.0 (Pie)-update op Samsung-toestellen als de Galaxy S9 en Note 9. De Galaxy Apps-winkel op deze smartphones wordt op dit moment geüpdatet. De aanstaande Galaxy S10-serie draait standaard op Pie met de One UI-interface, inclusief de vernieuwde Galaxy Store.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu