De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google-account plotseling uitgelogd? Je bent niet de enige

Thomas Haenen
24 februari 2017, 8:41
1 min leestijd
Google-account plotseling uitgelogd? Je bent niet de enige

Kreeg jij vannacht ook een bericht dat je opnieuw moest inloggen op je Google-account? Maak je geen zorgen, je was niet de enige. Google zegt te zoeken naar de oorzaak.

Lees verder na de advertentie.

Google-account uitgelogd

Sinds gisteravond krijgen we veel berichten binnen van bezoekers die plotseling opnieuw moeten inloggen op hun Google-account. Wereldwijd lijken miljoenen mensen bericht te hebben ontvangen van hun smartphones, tablets, laptops of andere apparaten met een Google-account dat ze zijn uitgelogd. Dat lijkt willekeurig te gebeuren: niet elk Google-apparaat dat je hebt is plotseling uitgelogd, en niet elke account kampt met het probleem.

Google-account uitgelogd

Google zegt op de hoogte te zijn van het probleem. Het bedrijf laat gebruikers weten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. “We krijgen berichten binnen van gebruikers die onverwachts uitgelogd zijn. We zijn dit aan het onderzoeken, maar maak je geen zorgen: er is geen enkele indicatie dat dit veroorzaakt wordt door phishing of een andere bedreiging voor de veiligheid van je account,” aldus Google.

Gebruikers wordt aangeraden om opnieuw in te loggen via accounts.google.com. Gebruik je tweestapsverificatie, dan moet je mogelijk ietsje langer wachten op het ontvangen van je sms-code door het grote aantal uitgelogde gebruikers. Gehacked ben je in ieder geval niet, maar het kan nooit kwaad om dit als excuus te gebruiken om je account van een steviger wachtwoord of tweestapsverificatie te voorzien.

Overigens heeft deze storing mogelijk ook gevolgen voor de Google-apparaten in je huis. De Chromecast, Google Home en Google Wifi zijn immers ook allemaal gekoppeld aan een account. Het kan zijn dat deze apparaten plotseling zijn uitgelogd en daardoor niet meer fatsoenlijk werken tot je ze opnieuw instelt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu