Download: deze Google Pixel 2 camera-app werkt op andere Androids

Thomas Haenen
2 januari 2018, 14:11
2 min leestijd
Download: deze Google Pixel 2 camera-app werkt op andere Androids

Door slimme algoritmes schiet de Google Pixel 2 hele mooie foto’s. Ontwikkelaars hebben de camera-app echter zo aangepast dat je daar ook met andere smartphones van profiteert.

Lees verder na de advertentie.

Download de Google Pixel 2 camera-app

Omdat de Google Assistant nog altijd niet in het Nederlands werkt, wordt de Google Pixel 2 hier officieel niet verkocht. En dat is jammer, want uit veel tests blijkt dat het toestel één van de beste smartphonecamera’s heeft. Dat komt omdat de Pixel 2 niet alleen een goede camerasensor heeft, maar ook softwarematige verbeteringen van Google. De algoritmes van het zoekbedrijf poetsen een foto automatisch op. om deze zo mooi mogelijk te maken.

Omdat die verbeteringen voor een groot deel door de software komen, kunnen andere apparateren er ook van profiteren. Zo redeneerden althans enkele ontwikkelaars op XDA-Developers. Zij hebben de camera-app aangepast en geschikt gemaakt voor andere apparaten met Android Oreo, waaronder de Nexus 5X, Nexus 6P en zelfs de OnePlus 3T.

Na installatie heb je de beschikking over verschillende opties uit de Pixel 2 camera-app, zoals de portretmodus. Die voegt een scherpte-diepte-effect oe aan selfies en andere foto’s. Met een klein beetje blur op de achtergrond komt zo het beeld van de voorgrond beter over. Ook andere opties, zoals Motion Photos, Face Retouching en augmented reality-stickers, werken prima op non-Pixel-toestellen. Hou er wel rekening mee dat de app soms nog kan vastlopen, want helemaal geoptimaliseerd voor elk Android-toestel is het nog niet.

Zo installeer je de camera-app

Zelf uitproberen? Download dan het installatiebestand, en volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden. Let op: de app werkt alleen op een klein aantal apparaten met Android 8.0 (Oreo). Het kan dus zo zijn dat de Pixel 2-camera niet of niet goed functioneert op jouw toestel. Omdat de app in principe niet je bestaande camera-app vervangt, is de kans klein dat er iets kapot gaat. Toch is het gebruik van de app op eigen risico.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu