‘Google Pixel 2 krijgt voorkantvullend scherm en knijpbare zijkant’

Thomas Haenen
12 juli 2017, 9:24
2 min leestijd
‘Google Pixel 2 krijgt voorkantvullend scherm en knijpbare zijkant’

De eerste beelden van de Google Pixel 2 zijn online opgedoken. Het toestel beschikt over een nieuw design met een voorkantvullend scherm en knijpbare zijkant.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 foto

Google Pixel 2 foto

De nieuwe Google Pixel XL heeft grote gelijkenissen met zijn voorganger, zo blijkt uit beelden van het doorgaans betrouwbare Android Police. De achterkant is wederom een combinatie van glas en metaal, al is het glazen deel kleiner dan voorheen. De vingerafdrukscanner, vorig jaar nog in het glas verwerkt, zit er nu onder.

De voorkant biedt grotere veranderingen. De nieuwe Google Pixel heeft namelijk een voorkantvullend 6 inch-scherm met minimale randen. Daarmee volgt het toestel het voorbeeld van onder andere de LG G6 en Samsung Galaxy S8. Wel lijken vooral de randen aan de boven- en onderkant net iets groter dan bij die toestellen. Google gebruikt bovendien een amoled-paneel, daar waar vorig jaar nog lcd gebruikt werd. Amoled biedt helderder beeld en is energiezuiniger.

Zijkant met knijpsensoren

Daarnaast beschikt het toestel over knijpsensoren in de zijkant, zo heeft Android Police van betrouwbare bronnen vernomen. Zo kun je knijpen in de zijkant om apps te openen of andere acties uit te voeren. Het is vergelijkbaar met Edge Sense, de knijpbare zijkant van de onlangs verschenen HTC U11.

In onze HTC U11 review waren we behoorlijk teleurgesteld in deze technologie. In de praktijk zijn de voordelen die Edge Sense biedt zo minimaal, dat ze ook door een knop op de zijkant vervangen konden worden. Op het eerste gezicht is de toevoeging aan de Google Pixel 2 dan ook merkwaardig. De feature is echter te verklaren, omdat het toestel waarschijnlijk door HTC wordt geproduceerd. De fabrikant wil Edge Sense mogelijk in meerdere vlaggenschepen stoppen.

De naam van de volgende Google Pixel staat nog niet vast. Er wordt gespeculeerd over Google Pixel XL 2, maar ook Google Pixel XL (2017) behoort tot de mogelijkheden. Ook is het onduidelijk wanneer de telefoon wordt aangekondigd en verschijnt. De Google Pixel werd vorig jaar tijdens een evenement in oktober onthuld.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu