Renders tonen mogelijk design van Google Pixel 2

Thomas Haenen
26 juli 2017, 14:18
2 min leestijd

Uitgebreide renders van zowel de Google Pixel 2 als Pixel XL 2 zijn opgedoken. Deze verraden enkele opvallende details over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 2 renders

De renders zijn afkomstig van OnLeaks, een bron die in het verleden vaker betrouwbare informatie over nieuwe smartphones deelde. Op de beelden zijn computermodellen van beide smartphones te zien, maar de bron beweert dat ze nagenoeg identiek zijn aan het definitieve design. Daardoor bieden ze een goede blik op de volgende vlaggenschepen van Google, die dit najaar moeten verschijnen.

Google Pixel 2 renders

Hoewel eerdere geruchten spraken over een voorkantvullend scherm voor de Google Pixel 2, zien we op de beelden toch nog vrij grote randen rond het scherm. Niet alleen aan de boven- en onderkant, maar ook aan de zijkanten zit nog een redelijk grote zwarte balk. Wel zijn er speakers te vinden aan weerszijden van het scherm.

Waar de eerste Google Pixel een achterkant had die voor de helft uit glas bestond, is dat nu flink teruggebracht tot minder dan een kwart. Achterop vinden we ook de camera, met opvallend genoeg slechts een enkele lens. Bronnen spraken eerder over een dubbele camera, maar als we deze render mogen geloven, staat dat inmiddels niet meer op de planning. Het is onbekend wat voor camera het precies is.

Geen koptelefoonaansluiting

Ook een koptelefoonaansluiting lijkt te ontbreken. Hierdoor zou je een headset draadloos of via de usb-c-poort moeten aansluiten. Een opvallende keuze, want vrijwel elke andere Android-smartphone die dit jaar verschijnt heeft de aansluiting wel. Enkel op de HTC U11 is de poort geschrapt, en laat nou net HTC verantwoordelijk zijn voor de productie van de nieuwe Google Pixel.

De Google Pixel 2 is 145 bij 69 bij 7,8 millimeter groot, terwijl de Google Pixel XL 2 158 bij 76 bij 7,9 millimeter meet. Daarmee zijn ze ruwweg even groot als hun voorgangers. Vermoedelijk blijven de schermformaten van respectievelijk 5 en 5,5 inch dan ook ongewijzigd.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 2
Google Pixel 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu