‘LG maakt flexibel oled-scherm voor Google Pixel 2’

Google investeert naar verluidt bijna een miljard euro in de display-divisie van LG. Dat zou het bedrijf doen om de Google Pixel 2 van een flexibel oled-scherm te kunnen voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel 2 oled-scherm van LG

De eerste Pixel beschikte ook al over een oled-scherm, gemaakt door Samsung. Google verwacht dit jaar echter niet op dat bedrijf te kunnen rekenen voor de schermen. Apple zou namelijk een order van 70 miljoen buigbare oled-schermen hebben geplaats bij Samsung voor de iPhone 8, die waarschijnlijk eind dit jaar verschijnt.

LG G6 review

Daarom schakelt Google de display-divisie van LG in. Laatstgenoemde heeft nu nog weinig ervaring met de productie van oled-schermen, maar Google is bereid fors te investeren. Het bedrijf zou minimaal 1 biljoen won investeren in LG, omgerekend zo’n 830 miljoen euro. Daarmee moet de kwantiteit en kwaliteit van LG’s flexibele oled-schermen toenemen.

Eerder deze maand verschenen er geruchten dat HTC de productie van de Google Pixel 2 voor zijn rekening neemt. Dat bericht wordt hiermee niet ontkracht. Het gebeurt namelijk wel vaker dat verschillende bedrijven verschillende onderdelen leveren voor een smartphone. Zo werd de eerste Google Pixel ontwikkeld door HTC, maar voorzien van een Samsung-display en een camerasensor van Sony.

Gespecialiseerd

LG specialiseert zich nu vooral in lcd-schermen. Zo heeft de onlangs verschenen LG G6 een lcd-scherm. Oled of amoled hebben levendigere kleuren en een dieper contrast dan lcd. Dat zorgt voor mooier, maar net iets minder realistischer beeld. Bovendien zijn oled-schermen vaak iets energiezuiniger omdat bij zwart beeld individuele pixels uitgeschakeld worden, waardoor ze geen stroom verbruiken.

De Google Pixel 2 wordt waarschijnlijk dit najaar aangekondigd, tegelijkertijd met de officiële introductie van Android O. Het is nog onbekend of de smartphone in Nederland verschijnt; het vorige model werd hier niet uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.