Google Pixel 4 review round-up: dit vinden internationale media

Colin Baak
21 oktober 2019, 16:59
3 min leestijd
Google Pixel 4 review round-up: dit vinden internationale media

De eerste internationale reviews van de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL staan online. De camera’s zijn weer uitstekend en ook het scherm gooit hoge ogen. De accuduur valt echter flink tegen.

Reviews Google Pixel 4 internationale media

De Google Pixel 4 en Google Pixel 4 XL komen niet officieel in Nederland uit. De toestellen zijn wel verkrijgbaar in onder andere Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Verschillende internationale media hebben de toestellen uitgebreid getest en nu hun reviews gepubliceerd.

Elke site noemt weer de goede camera’s van de Pixel 4-serie als grote plus. Ook het scherm met een ververssnelheid van 90Hz wordt vaak als goed bestempeld. Over de accuduur zijn ze het ook nagenoeg eens; die is niet om over naar huis te schrijven. Andere voor- en nadelen en conclusies hebben we voor jou op een rij gezet.

The Verge

The Verge vindt de camera’s van de Pixel 4-serie weer erg goed. Ook wordt het mooie scherm genoemd in combinatie met de 90Hz-ververssnelheid. Volgens de website zijn er betere Android-smartphones te vinden qua specificaties. Dat is echter niet waar het bij de Pixels om draait.

De website vindt de accuduur van de Pixel 4 zwaar onder de maat en die van de 4 XL niet meer dan gemiddeld. Ook had Google zich meer moeten richten op de videomogelijkheden. Tot slot missen ze een camera met groothoeklens, al is wel een telelens voor goede optische zoom aanwezig.

Check de videoreview van The Verge:

Engadget

Ook Engadget roemt het scherm van beide vlaggenschepen, net zoals de camera’s. De website vindt de verbeterde Assistant erg fijn. Over Motion Sense zeggen ze dat het een kijkje is in de toekomst, maar nu nog beperkt werkt. Qua nadeel sluiten ze zich aan bij The Verge, want de accuduur van de toestellen is matig. Het design van de Pixel 4-serie vinden ze enigszins saai en ze stippen de niet zo veilige gezichtsherkenning aan.

Lees de hele review op Engadget

PhoneArena

Ook PhoneArena noemt wat over het design van de Pixel 4, namelijk dat ze de bezel aan de bovenkant wat te groot vinden. De accuduur is goed, maar niet uitmuntend en Motion Sense is intuïtief, maar erg gelimiteerd. Daarnaast vinden ze 64GB aan opslag te weinig als instapmodel.

Positief is de website ook over de goede camera’s en het fijne display. Tot slot noemen ze de bouwkwaliteit als grote plus, evenals de snelle gezichtsherkenning.

Lees de hele review op PhoneArena

Android Authority

Android Authority heeft de Pixel 4 XL getest en zij vinden de accuduur van dat toestel ronduit slecht. Voor de rest sluiten ze zich aan bij alle genoemde punten, maar noemen ze als extra de fijne en vloeiende software.

Wel noemt de website dat de Google Assistent wat eigenaardigheden heeft. Zo werkt de nieuwe Assistent niet als je de traditionele drie virtuele knoppen aan de onderkant van je scherm gebruikt. Als je een G Suite-account gebruikt op je toestel, werkt dat trouwens ook niet aldus de site. Google zegt echter wel bezig te zijn met het oplossen van dat laatste probleem.

Lees de hele review op Android Authority

Google Pixel 4

CNET

CNET noemt de dubbele camera, hoge ververssnelheid en Face Unlock ook fijn, net als de snelle software-updates. De accu is kleiner dan die van de Pixel 3 en het niet meeleveren van oordopjes is een nadeel. Tot slot vindt CNET de Pixel 4 behoren tot de beste camerasmartphones, maar ook erg duur gezien de beperkte opslagruimte.

Lees de hele review op CNET

Pixel 4 in Nederland

Officieel komen de nieuwe Google-telefoons niet in Nederland uit, maar dus wel in andere Europese landen. Zo kun je zelf naar Engeland of bijvoorbeeld Duitsland om een toestel aan te schaffen. Ook kun je natuurlijk gebruikmaken van een doorstuurservice. Tot slot kun je in Nederland ook terecht bij webwinkel Belsimpel.

Lees ook ons artikel waarin we uitleggen hoe je de Pixel 4 (XL) in Nederland kunt bestellen.

Google Pixel 4

Google Pixel 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 334,95

Bekijken

Los refurbished

€ 177,99

Bekijken
Google Pixel 4 XL

Google Pixel 4 XL prijzen vergelijken

Bekijk product

Los refurbished

€ 254,99

Bekijken

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu