De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo lang kun je updates verwachten voor de Google Pixel

Thomas Haenen
20 oktober 2016, 9:07
1 min leestijd
Zo lang kun je updates verwachten voor de Google Pixel

De Google Pixel en Pixel XL zullen geruime tijd ondersteund worden met nieuwe software, zo heeft Google bevestigd. Ook beveiligingsupdates worden nog ver in de toekomst uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel updates

Google zegt voor beide smartphones updates te garanderen tot en met oktober 2018. Ook eventuele toekomstige Pixel-smartphones kunnen twee jaar aan updates verwachten, zo belooft het bedrijf op zijn supportpagina. Na die datum kunnen er in theorie nog steeds updates verschijnen, maar dat zegt de fabrikant niet meer te kunnen garanderen.

made by google


Beveiligingsupdates zullen zelfs nog iets langer worden uitgerold. Google belooft dat deze tot drie jaar na de release worden uitgerold, óf tot achttien maanden nadat het toestel voor het laatst via de Google Store verkocht wordt. Daarbij wordt de langere periode aangehouden. Mocht het toestel over twee jaar dus nog steeds te koop zijn, dan zullen er in totaal bijna vier jaar aan beveiligingsupdates voor verschijnen.

Sinds vorig jaar worden er maandelijks beveiligingsupdates voor Android uitgerold. Als er nieuwe kwetsbaarheden in het besturingssysteem ontdekt worden, zorgt Google zo snel mogelijk voor bescherming tegen dat lek. Bezitters van de Pixel zijn de komende jaren dus verzekerd van die updates.

Het updatebeleid is grotendeels in lijn met de Nexus-smartphones van Google. Daarbij werd minimaal achttien maanden aan updates beloofd, maar in de praktijk kregen ook deze toestellen vaak zo’n twee jaar aan nieuwe software. Zo werd de Nexus 6, die eind 2014 verscheen, onlangs nog voorzien van Android 7.0 Nougat.

Google Pixel in Nederland

De Google Pixel en Pixel XL zijn vanaf vandaag te koop in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Of en wanneer de smartphones in andere landen verschijnen is nog onbekend. Google heeft nog altijd geen Nederlandse release voor de toestellen aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu