Gerucht: Huawei Mate 30 (Pro) kan supersnel draadloos opladen

Wouter Nijsen
15 augustus 2019, 9:11
1 min leestijd
Gerucht: Huawei Mate 30 (Pro) kan supersnel draadloos opladen

Huawei komt later dit jaar met de Mate 30 en Mate 30 Pro en langzaam verschijnt steeds meer informatie over de toestellen. Volgens een nieuw gerucht laden de smartphones draadloos aanzienlijk sneller op dan hun voorgangers.

Draadloos opladen met Mate 30

Volgens informatie afkomstig van het Chinese Weibo (via GizmoChina) ondersteunen de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro draadloos opladen met een maximale snelheid van 25 Watt. Dat is een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van de Mate 20 Pro (en P30 Pro), die een maximaal vermogen van 15 Watt ondersteunen.

Sterker nog: zelfs de smartphone die op dit moment het snelst draadloos oplaadt – de Xiaomi Mi 9 (met 20 Watt) – wordt hiermee overtroffen.

Google Huawei problemen

Vooralsnog houden we een flinke slag om de arm, aangezien informatie van Weibo lang niet altijd klopt. Neem het gerucht dus met een korreltje zout. Toch onderscheiden de high-end smartphones van Huawei zich wel door de oplaadsnelheid. De P30 Pro, die beschikt over een forse 4200 mAh-accu, ondersteunt bedraad laden tot 40 Watt. Daarmee zit de accu na een half uur aan het stroom weer voor zo’n 70 procent vol.

Naar verluidt beschikken de Mate 30-telefoons over een nieuwe Kirin 990-chip en twee camera’s aan de achterkant van 40 megapixel. Daar komen vermoedelijk nog twee extra lenzen bij, maar hier is minder over bekend. Verder is de verwachting dat de telefoons zijn uitgerust met een voorkantvullend scherm, grote accu en Android 10 (Q) met de EMUI 10-skin. De presentatie vindt volgens de laatste geruchten op 19 september plaats. Huawei heeft dit echter niet bevestigd.

Op de hoogte blijven over nieuws rond de Huawei Mate 30 (Pro)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de Android Planet-app in de Play Store.

Lees meer nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu