Gerucht: Huawei P20 krijgt notch in het scherm

Rick van der Veer
26 februari 2018, 17:09
2 min leestijd
Gerucht: Huawei P20 krijgt notch in het scherm

Het lijkt erop dat de ‘notch’ een nieuwe designtrend gaat worden op het gebied van Android-smartphones. Een gelekte foto suggereert dat ook de Huawei P20 een ‘notch’ bovenaan het scherm krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Huawei P20: ‘notch’ in het scherm

Op een gelekte foto van de welbekende Evan Blass is de Huawei P20 in vol ornaat te zien, met een inkeping aan de bovenkant van het scherm. In die inkeping zitten de selfiecamera en luidspreker verwerkt, terwijl aan weerszijden het scherm doorloopt tot aan de bovenste rand. Aan de onderkant zit een vingerafdrukscanner, met (gek genoeg) aanraakgevoelige knoppen die in het scherm verwerkt zitten.

Huawei P20 notch

Aan de achterkant van het toestel zitten geen drie camera’s, zoals eerdere geruchten voorspelden, maar twee sensoren. Wat verder opvalt is dat er ‘Shirley’ op de achterkant van de behuizing staat, wat waarschijnlijk een codenaam is. Eerder dook het toestel al in deze vorm op bij een Chinese keuringsinstantie, wat de kans groot maakt dat het uiteindelijke ontwerp van de P20 in de buurt komt van deze afbeelding.

Eerder plaatste Huawei een teaser online, met sterke verwijzingen naar een camera met drie sensoren. Als de Huawei P20 toch geen drie camera’s achterop heeft, krijgt de P20 Plus mogelijk deze functie. Tijdens de aankondiging wordt ook de Huawei P20 Lite gepresenteerd, een goedkopere variant op Huawei’s vlaggenschip. Dat toestel krijgt ook een voorkantvullend scherm, maar verdere details zijn nog schaars.

Huawei P20-aankondiging

Op 27 maart houdt Huawei een evenement in Parijs, waar het bedrijf de Huawei P20, P20 Plus en P20 Lite officieel onthult. De verwachting is dat deze toestellen vervolgens in april in de Nederlandse winkels liggen.

Op de hoogte blijven van de Huawei P20? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei P20
Huawei P20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu