De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Motorola introduceert variant Moto E5 Play met Android Go

Thomas Haenen
16 juli 2018, 9:31
2 min leestijd
Motorola introduceert variant Moto E5 Play met Android Go

Ook Motorola omarmt Android Go. Het bedrijf komt met een speciale versie van de Motorola Moto E5 Play voorzien van de software die geoptimaliseerd is voor goedkope smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Motorola Moto E5 Play officieel met Android Go

De ‘Motorola Moto E5 Play Android Go Edition’, zoals de volledige naam van het toestel luidt, is vanaf later deze zomer verkrijgbaar. Volgens de fabrikant verschijnt de smartphone ook in de zomer, maar een precieze datum voor de Nederlandse markt is nog onbekend. Met een adviesprijs van 109 euro is het toestel wel behoorlijk goedkoop.

Motorola kondigde eerder dit jaar ook al een Moto E5 Play aan, maar die verscheen enkel in de Verenigde Staten. Dit nieuwe model heeft een iets groter scherm, maar minder werkgeheugen. Belangrijkste verschil is dat het toestel loopt op Android Go, een aangepaste versie van Android voor goedkopere smartphones.

Motorola Moto E5 Play officieel

Android Go vereist bijvoorbeeld minder opslagruimte dan de gewone versie van Android, omdat er simpelere versies van alle populaire Google-apps worden meegeleverd. Deze apps, waaronder Google Maps Go en Google Files Go, hebben bovendien minder visuele fratsen waardoor ze minder processorkracht gebruiken. Daardoor loopt Go zelfs op goedkopere Android-smartphones nog soepel.

Groot scherm, kleine accu

De Moto E5 Play heeft een opmerkelijke set specificaties. Hoewel de smartphone is uitgerust met een vrij fors 5,8 inch-scherm, is de resolutie daarvan slechts 854 bij 480 pixels. Dat komt neer op slechts 168 pixels per inch, wat het een van de minst-scherpe smartphoneschermen in jaren maakt. Bovendien is er ondanks het grote scherm slechts ruimte voor een kleine accu van 2100 mAh. Ter vergelijking: in de gewone Moto E5 zit een 4000 mAh-accu.

Het toestel heeft dan wel weer een vingerafdrukscanner achterop. Daar zit ook een 8 megapixel-camera, met een 5 megapixel-camera voor selfies voorop. Beide lenzen zijn voorzien van een led-flitser. Er is een Snapdragon 425-chipset aanwezig, met 16GB opslagruimte en 1GB werkgeheugen.

Hoewel het toestel niet al te krachtig klinkt, is het met deze hardware wel een geduchte concurrent voor de Nokia 1. Dat is de andere bekende Android Go-smartphone die op dit moment in Nederland verkocht wordt. De Moto E5 Play heeft onder andere een groter scherm en een vingerafdrukscanner ten opzichte van zijn concurrent.

Lees het laatste nieuws over Motorola

Bron: Motorola
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5
Motorola Moto E5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu