De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

Thomas Haenen
27 maart 2018, 9:28
2 min leestijd
Motorola: ‘nieuwe smartphones komen volgende maand’

Motorola heeft zich in 2018 behoorlijk stil gehouden, en kondigde in de afgelopen maanden nul nieuwe smartphones aan. Het lijkt er echter op dat de Motorola Moto G6 en Moto E5 op zeer korte termijn het levenslicht zien.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Motorola-smartphones binnenkort

Vanaf volgende maand kunnen we weer nieuwe smartphones van Motorola verwachten, zo laat het bedrijf weten in een blogpost. Specifieke toestellen worden niet genoemd, al lekten enkele mogelijke Android-smartphones eerder dit jaar al uit.

Zo staan er onder andere de Motorola Moto G6 en Moto E5 op de planning. De opvolger van de Moto G5 heeft een groter, voorkantvullend scherm, dubbele camera achterop en een adviesprijs van zo’n 200 tot 300 euro. Ook de vervanger van de Moto E4 wordt krachtiger, heeft een grote accu en een adviesprijs van zo’n 150 euro.

Tumult bij Motorola

Met aankondigingen in april begint het jaar redelijk laat voor Motorola. In het verleden presenteerde het dochterbedrijf van Lenovo vaak het hele jaar door nieuwe smartphones. Toestellen in de Moto G-reeks zagen in voorgaande jaren al in januari of februari het levenslicht.

De vertraging heeft mogelijk te maken met tumult binnen Motorola. Zo werd eerder deze maand bekend dat er veel ontslagen zijn gevallen op minstens één afdeling van Motorola in Chicago. Ook stapte Aymar de Lencquesaing op vanwege ‘persoonlijke redenen’. Hij was de afgelopen twee jaar de topman van het bedrijf. Sergio Buniac, tot voor kort het hoofd van Motorola’s Zuid-Amerikaanse afdeling, heeft het stokje overgenomen.

Het lijkt erop dat door die personele verschuivingen ook enkele wijzigingen zijn gemaakt in de plannen van het bedrijf. Bronnen beweren dat de onlangs uitgelekte Motorola Moto X5, een modulaire smartphone, zijn geschrapt. Het bedrijf gaat zich nu mogelijk meer focussen op budgettoestellen. Ook het aantal nieuwe Moto Mods wordt flink teruggeschroefd.

Lees meer over Motorola

Bron: Motorola
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto E5
Motorola Moto E5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu