Opvolger Nexus 6 mogelijk door Chinese fabrikant gemaakt

Redactie
26 februari 2015, 19:13
2 min leestijd
Opvolger Nexus 6 mogelijk door Chinese fabrikant gemaakt

Geruchten gaan dat de opvolger van de Nexus 6 door een Chinese fabrikant wordt gemaakt. Mogelijk  komt het toestel eind dit jaar op de markt, al is het onduidelijk wie het precies gaat maken.

Lees verder na de advertentie.

Wie maakt Nexus 6 opvolger?

nexus 6 opvolger

De Nexus 5 en Nexus 6 zijn respectievelijk door LG en Motorola gemaakt, maar mogelijk wordt de opvolger van laatstgenoemde door een fabrikant uit China ontwikkeld. Hoe het toestel  gaat heten en welke Chinese fabrikant precies de samenwerking met Google aangaat, is niet bekend.

De kans is aanwezig dat Xiaomi, met ex-Android-topman Hugo Barra in de gelederen, verantwoordelijk wordt voor de smartphone. Xiaomi is momenteel de grootste smartphonefabrikant in China, maar daarbuiten is het bedrijf nog niet actief. Dat geldt wel voor Huawei en Lenovo, die de afgelopen maanden een opmars op de internationale smartphonemarkt hebben gemaakt. Laatstgenoemde nam vorig jaar Motorola over van Google voor een bedrag van bijna drie miljard dollar.

Meer over de Nexus 6

nexus 6 opvolger

De Nexus 6 werd op 15 oktober 2014 officieel onthuld en is de grootste Google-smartphone tot nu toe. Het toestel is ontwikkeld door Motorola en valt op door het enorme 6 inch-scherm. Dit heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor afzonderlijke pixels niet zijn te onderscheiden.

En de Nexus 6 is niet alleen de grootste, maar ook de krachtigste Google-telefoon tot nu toe. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 805-chip en beschikt over 3GB aan werkgeheugen. De quadcore-processor heeft een kloksnelheid van 2,65GHz en in combinatie met het ruim beschikbare werkgeheugen heeft het toestel geen moeite om meerdere apps en processen tegelijkertijd te draaien. De opslagruimte bedraagt 32 of 64GB en uiteraard is er standaard ondersteuning voor 4G aanwezig. Meer weten? Check onze uitgebreide Nexus 6 review.

Overweeg je om het toestel te kopen? De Nexus 6 3GB haal je gratis in huis voor 36 euro per maand of los vanaf circa 600 euro.

Motorola Nexus 6

Motorola Nexus 6 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Motorola Nexus 6 prijzen. Bekijk alle Motorola smartphones.

Alle Motorola smartphones met prijzen

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu