De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nachtmodus en vingerafdrukscanneropties Android 7.1 komen niet naar Nexus

Thomas Haenen
21 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Nachtmodus en vingerafdrukscanneropties Android 7.1 komen niet naar Nexus

Enkele interessante Android 7.1 features zullen niet voor iedereen beschikbaar zijn, zo heeft Google laten weten. Deze zullen voorlopig enkel op Google’s eigen Pixel-smartphones werken.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6P nachtmodus

De Android 7.1 nachtmodus en vingerafdrukscanneropties zullen niet beschikbaar gemaakt worden voor de Nexus 6P en Nexus 5X, zo heeft een programmeur van Google laten weten. Volgens Ian Lake, die betrokken is bij de ontwikkeling van Android, heeft het bedrijf daar echter wel een goede reden voor. Beide toestellen volgens Lake beschikken niet over de juiste hardware om het mogelijk te maken.

google-pixel-preview3

Met de nachtmodus krijgt het scherm een gelige tint, waardoor het beeld ‘s nachts minder fel en dus rustiger is voor je ogen. Met Android 7.1 kan ingesteld worden dat de nachtmodus na zonsondergang automatisch geactiveerd wordt, maar vooralsnog alleen als je een Google Pixel of Pixel XL hebt. De functie werkt niet op de oudere Nexus-smartphones, omdat het filter vanuit de hardware aan het beeld wordt toegevoegd. De hardware in de Nexus-toestellen is wat ouder en beschikt daardoor niet over de juiste drivers om dat mogelijk te maken, aldus Lake.

Vegen over de vingerafdrukscanner

Een soortgelijke situatie doet zich voor bij de vingerafdrukscanner. Met Android 7.1 kunnen deze ook met swipes bestuurd worden. Door omlaag te vegen over de scanner kun je bijvoorbeeld je notificaties in beeld brengen. De vingerafdrukscanner in de oudere Nexus-generatie zou echter niet precies genoeg zijn om die vegen goed te detecteren. Daardoor is ook deze functie voorlopig Pixel-exclusief.

Dat er geen Nexus 5X en Nexus 6P nachtmodus komt, betekent niet dat dat een bewuste keuze is van de zoekgigant. De oorzaak lijkt te liggen bij de hardware, niet bij keuzes van Google. De Pixel beschikt namelijk wel over enkele exclusieve features, zoals uitgebreide integratie met de stemgestuurde Google Assistant en zogenaamde ‘app shortcuts’.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Nexus 6P
Huawei Nexus 6P

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu