De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Ook nieuwe Samsung Galaxy Note 7 vliegt in brand’

Rutger Otto
27 september 2016, 20:08
2 min leestijd
‘Ook nieuwe Samsung Galaxy Note 7 vliegt in brand’

De misère rondom Samsungs Galaxy Note 7 duurt voort. De vernieuwde toestellen zouden ontploffingsgevaar moeten oplossen, maar er heeft er nu tóch weer één vlam gevat.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Galaxy Note 7 incident

Dat zegt althans de 25-jarige Hui Renjie uit China. De techneut zegt tegen verschillende media, waaronder CNN dat hij zijn Galaxy Note 7 afgelopen zondag bestelde bij een online retailer. Dezelfde dag kwam hij nog binnen. Een dag later, nadat het toestel de hele nacht had opgeladen, merkte Renjie dat er zwarte rook uit kwam. Daarna vloog de Note 7 in brand.

Hui zou de toestand hebben gefilmd en foto’s hebben meegestuurd van zijn aankoopbonnetje als bewijs. Inmiddels heeft Samsung gemeld het incident te onderzoeken. “We nemen contact op met de klant en zullen een diepgaand onderzoek instellen naar het apparaat als we hem ontvangen”, zegt het bedrijf in een statement.

galaxy note 7 preview

Ontploffende accu’s

De release van de Galaxy Note 7 (nog niet uit in Nederland) gaat zacht gezegd niet zo goed voor Samsung. Toen in september berichten opdoken dat verschillende accu’s van de toestellen in brand waren gevlogen, zag de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant zich genoodzaakt om 2,5 miljoen Note 7-toestellen terug te roepen. China zat niet bij de landen waar deze terugroepactie gold, omdat de batterijen in de telefoons van een andere leverancier kwamen, stelde Samsung eerst. Sindsdien zijn er vier accu’s in vlammen opgegaan. Daarvan was er in elk geval één waarvan de oorzaak bij een externe hittebron lag – niet bij de accu.

Inmiddels zijn er dus vervangende Note 7-toestellen op de markt gebracht, maar daarover waren ook voor dit brandverhaal alweer klachten over te lezen. Tegenover The Wall Street Journal meldde Samsung zelf dat klanten accu’s kunnen treffen die erg warm worden en te snel leeglopen. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant gaat het om enkele incidenten, maar houdt het bedrijf het goed in de gaten.

Terugroepactie

Inmiddels zouden er nog 200.000 mensen in Zuid-Korea rondlopen met de eerste versie van de Note 7, ondanks de terugroepactie en het explosiegevaar. De releasedatum van nieuwe Note 7-toestellen is in het land teruggeschoven naar 1 oktober. In Nederland komt de smartphone op 10 oktober uit voor mensen die het toestel hebben vooruitbesteld.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: CNN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu