‘Samsung heeft herontworpen Galaxy Fold af: dit is er aangepast’

Thomas Haenen
3 juli 2019, 9:10
2 min leestijd
‘Samsung heeft herontworpen Galaxy Fold af: dit is er aangepast’

De Samsung Galaxy Fold is bijna klaar om weer in de verkoop te gaan. De fabrikant heeft de problemen met het opvouwbare toestel grotendeels opgelost, waardoor niets een herintroductie nog in de weg staat.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuw Samsung Galaxy Fold design beschermt beter’

Samsung heeft de afgelopen maanden verschillende aanpassingen gemaakt aan het design van de Galaxy Fold om het toestel steviger te maken, zo bericht Bloomberg. De opvouwbare smartphone zou oorspronkelijk begin mei verschijnen, maar werd uitgesteld nadat het scherm bij veel reviewers al direct kuren vertoonde.

De problemen werden veelal veroorzaakt door reviewers die een beschermende plastic laag aanzagen voor een screen protector. Op veel smartphones kun je dat dunne plastic laagje op het beeld direct verwijderen, iets wat veel Galaxy Fold-gebruikers dan ook direct deden. Op de Fold was dit plastic laagje echter de enige bescherming van het touchscreen, en zorgt het verwijderen voor problemen. Er is immers nog geen opvouwbaar Gorilla Glass.

Nieuw Samsung Galaxy Fold design

Lastig los te pulken

Op de verbeterde Galaxy Fold loopt het plastic laagje door in de randen, om de zijkanten heen. Daardoor is het veel lastiger om los te pulken. Ook is het scharnier tussen de twee schermhelften in iets hoger geplaatst, waardoor het plastic laagje iets strakker is als je de Fold opent. Volgens Bloomberg vermindert dat de kans op bobbels die ontstaan door regelmatig vouwen. Ook voelt de beschermende laag zo meer als een onderdeel van het beeld, in plaats van een los stuk plastic er bovenop.

Wanneer de verbeterde Galaxy Fold precies verschijnt, is nog niet helemaal duidelijk. Het aangepaste ontwerp gaat binnen nu en enkele weken in productie, maar achter de schermen wordt nog druk overlegd over een nieuwe releasedatum. Samsung-topman DJ Koh gaf gisteren nog aan dat de fabrikant het toestel eerst grondig wil testen voor een nieuwe datum wordt aangekondigd.

De opvouwbare smartphone wordt waarschijnlijk pas ná de Galaxy Note 10 gepresenteerd. Samsung organiseert op 7 augustus een nieuwe editie van Samsung Unpacked, maar daar zijn de spotlights volgens Bloomberg volledig gericht op de Note-reeks. Wanneer de Fold dan wel verschijnt, is onbekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron afbeelding: Marques Brownlee
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu