Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Android in juni: dit gebeurt er deze maand

Jarno Stinissen
1 juni 2016, 13:45
2 min leestijd
Android in juni: dit gebeurt er deze maand

Wat staat ons deze maand te wachten op het gebied van Android? In dit artikel blikken we vooruit op juni. Op welk belangrijk nieuws kunnen we ons alvast verheugen?

Lees verder na de advertentie.

Onthulling OnePlus 3

Op 15 juni presenteert OnePlus zijn nieuwe vlaggenschip, de OnePlus 3. Deze onthulling vindt, net als bij de OnePlus 2,  volledig plaats in virtual reality. Alhoewel de presentatie nog moet plaatsvinden, weten we al veel over het toestel. Zo heeft het toestel onder meer een metalen behuizing en een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

oneplus 3 the lab

Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 820-processor, 4GB RAM en 32GB aan opslaggeheugen. De 3000 mAh-accu voorziet het toestel van stroom, terwijl je met een 16 megapixel-camera aan de achterzijde en 8 megapixel-camera aan de voorzijde foto`s kunt maken. Het toestel draait uit de doos op de nieuwste versie van OxygenOS, dat is gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow).

Lees ook: Schrijf je nu in om de OnePlus 3 als eerste te testen

Motorola Moto G4 en G4 Plus verkrijgbaar in de Benelux

De nieuwe budgettoppers van Motorola, de Moto G4 en G4 Plus, zullen medio juni verkrijgbaar zijn in de Benelux. De Moto G4 is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het scherm vergroot met een halve inch tot 5,5 inch en de resolutie verhoogd naar 1080p.  Ook  beschikt het toestel over een vlotte octacore-processor (Snapdragon 617) en een 3000 mAh-accu, die middels een speciale techniek supersnel oplaadt. De Moto G4 Plus is het premium broertje van de G4 en onderscheidt zich door zijn vingerafdrukscanner en betere 16 megapixel-camera.

Moto-G4-Black-Front-Lifestyle

 Presentatie modulaire Moto Z-lijn

Het heeft er alle schijn van dat Motorola stopt met de Moto X-lijn. Daar krijgen we echter de Moto Z-lijn voor terug. Op 9 juni moet er meer duidelijkheid komen over wat deze lijn ons te bieden heeft. De verwachting is dat Motorola twee toestellen presenteert: de Moto Z Style en Moto Z Play. Beide telefoons hebben een modulaire achterkant, waar uitbreidingen in geplaatst kunnen worden. Tot nu toe zijn er drie  verschillende modules opgedoken: een camera-, projector-, en speakermodule. De specificaties van de toestellen zijn nog niet  bekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Moto G4
Motorola Moto G4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu