HMD Global brengt testversie Android 8.0 (Oreo) uit voor Nokia 3

Rick van der Veer
26 februari 2018, 20:11
2 min leestijd
HMD Global brengt testversie Android 8.0 (Oreo) uit voor Nokia 3

Veel Nokia-smartphones zijn inmiddels bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Binnenkort komt daar ook de Nokia 3 bij, want de bètaversie van Oreo is te downloaden voor het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.0-bèta voor Nokia 3

De bètaversie van Android 8.0 is te downloaden voor de Nokia 3, zo meldt Nokia-topman Juho Sarvikas op Twitter. Om de bèta op de telefoon te krijgen, moet je het toestel aanmelden op de Nokia Beta Labs-website. Nadat dit is gebeurd, krijg je vanzelf de update binnen op je smartphone.

Nokia 3 Android 8.0 beta

Met de update krijg je toegang tot alle functies van Android 8.0 (Oreo). Zo krijg je een picture-in-picture-modus voor video’s, Autofill voor wachtwoord-apps en notification dots. Bovendien zijn de nieuwe notificatiekanalen behoorlijk handig, vooral als je veel notificaties krijgt op een dag.

Nokia zette eerder al testprogramma’s op voor de Nokia 5, 6 en 8, maar heeft inmiddels updates uitgebracht voor deze toestellen. De Nokia 8 kreeg zelfs als eerste niet-Google-smartphone een update naar Android 8.1.

Meer over de Nokia 3

De Nokia 3 is één van de goedkoopste smartphones in Nokias assortiment. Het toestel draait op een quadcore-chipset van MediaTek, met 2GB werkgeheugen. Daarmee heb je genoeg rekenkracht voor de meeste apps. Het scherm heeft een diagonaal van 5 inch en een resolutie van 1280 bij 720 pixels, met zowel voor- als achterop een 8 megapixel-camera.

Op dit moment koop je een losse Nokia 3 al voor 129 euro. Dat is twee tientjes minder dan de adviesprijs, die oorspronkelijk 149 euro bedroeg. Niet alleen zijn lage prijs maakt het een interessant toestel, maar ook het updatebeleid van Nokia maakt het toestel de moeite waard. Veel andere Android-toestellen uit deze prijsklasse krijgen namelijk geen of weinig updates.

Conclusie Nokia 3 review

We hebben de Nokia 3 uitgebreid aan een review onderworpen. Hieronder vind je Thomas’ conclusie, die het toestel een voldoende gaf, maar wel aanraadde door te sparen voor de Nokia 5. Meer informatie vind je in de volledige Nokia 3 review.

De Nokia 3 is de definitie van een voldoende. Deze smartphone heeft veel in huis voor een stevige basis, van de nieuwste software tot een strak design. Helaas laat Nokia de steekjes vallen op een paar cruciale punten. De camera is haast bedroevend, en de oplaadtijd wel erg lang.

Op zich geen hele grote ramp, want voor een adviesprijs van 149 euro moet je ook realistische verwachtingen hebben. Ware het niet dat tegelijkertijd ook de Nokia 5 verschijnt. Dat toestel is in elk opzicht superieur. Niet alleen door de betere camera, maar ook door extra’s als een vingerafdrukscanner en krachtigere hardware. Daarom raden we je aan om een paar tientjes door te sparen en voor dat toestel te gaan.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 3
Nokia 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu