Nokia 8 krijgt als eerste niet-Google-telefoon Android 8.1

Wouter Nijsen
13 februari 2018, 15:19
1 min leestijd
Nokia 8 krijgt als eerste niet-Google-telefoon Android 8.1

Een aantal weken nadat een bèta werd uitgebracht, is Android 8.1 officieel beschikbaar voor de Nokia 8. Daarmee is het de eerste smartphone met de nieuwste Android-versie die niet van Google zelf is.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8 Android 8.1-update beschikbaar

Dat is best bijzonder, want doorgaans duurt het veel langer voordat de nieuwste Android-versie door andere fabrikanten wordt uitgerold. HMD Global maakte in januari al een bètaversie van Android 8.1 voor de Nokia 8 beschikbaar en begint nu met de definitieve uitrol. Andere Nokia-smartphones worden waarschijnlijk later bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Android 8.1 is de eerste grote update na de release van Android Oreo. Nieuw is de accu-informatie voor bluetooth-apparaten, waardoor je op je telefoon ziet hoe lang je draadloze koptelefoon nog mee kan. Daarnaast is het uiterlijk van menu’s en instellingen wat opgefrist en kunnen gebruikers aan de slag met nieuwe emoji.

Lees verder: dit zijn alle Android 8.1-features

Meer over de Nokia 8

Het Finse HMD Global belooft zijn Android-toestellen snel en vaak te updaten, en komt die belofte tot nu toe netjes na. Alle Nokia-smartphones beschikken over stock-Android, krijgen maandelijks beveiligingsupdates en snel nieuwe Android-versies. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de Nokia 5 en 6, toestellen van rond de 200 euro, al op Oreo draaien. High-end toestellen van Huawei P10 en LG V30, die honderden euro’s meer kosten, moeten nog wachten op deze update.

De Nokia 8 is het huidige vlaggenschip van de Finnen en beschikt over een Snapdragon 835-chip, 4GB RAM, 64GB opslag, 5,3 inch-scherm met resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een dubbele 13 megapixel-camera. Check de Nokia 8 review voor meer over de smartphone. Het toestel haal je voor ongeveer 500 euro in huis.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu