Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Gelekte afbeelding toont high-end Nokia 8’

Erwin Vogelaar
17 juli 2017, 20:35
1 min leestijd
‘Gelekte afbeelding toont high-end Nokia 8’

Er lekte eerder vandaag al een hoop details over de Nokia 8. Nu laat een gelekte Nokia 8-afbeelding het toestel van voor en achter zien.

Lees verder na de advertentie.

Nokia 8-afbeelding toont nieuwe smartphone

Het wordt tijd voor het nieuwe Nokia om zijn eerste echte vlaggenschip te lanceren: de Nokia 8. Eerder vandaag lekte al een hoop informatie over deze nieuwe smartphone. Nu hebben we ook een duidelijk afbeelding van de Nokia 8, waarop zowel de voor- als achter te zien is. Deze afbeelding is gelekt door beroepslekker Evan Blass via VentureBeat.

Qua design volgt dit toestel duidelijk dezelfde lijn als de vorige Nokia-smartphones. Hiermee valt de Nokia 8 dus niet echt op. Wel is duidelijk de dubbele camera achterop het toestel te zien. Helaas heeft Blass geen verdere details over de hardware, al lekte via WinFuture al wat specificaties uit. Zo heeft het toestel waarschijnlijk een 5,3 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

nokia 8-afbeelding

Onder de motor zou een Snapdragon 835-chip zitten. Deze chip wordt ook gebruikt voor andere toptoestellen, zoals de OnePlus 5 en Galaxy S8. Verder zit er 4GB RAM en 64GB opslagruimte in de Nokia 8. Ook is er plek voor een micro-sd-geheugenkaartje, zodat je de telefoon kunt uitbreiden.

Het toestel wordt waarschijnlijk op 31 juli onthuld en krijgt een adviesprijs van 589 euro. Niet geheel onverwachts is dit dus ook de duurste Nokia-smartphone. De Nokia 3 kost maar 149 euro, de Nokia 5 199 euro en de Nokia 6 249 euro. De Nokia 8 stijgt dus flink in prijs, maar is wel goedkoper dan de echte top op de markt.

Naast een blauwe versie, zoals in de afbeelding, zal de Nokia 8 ook verkrijgbaar zijn in zilver, kopergoud en blauw/goud. De verwachting is dat het toestel dit najaar in de winkels ligt.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: VentureBeat
Bronnen afbeeldingen: VentureBeat, VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 8 Android
Nokia 8 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu