De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 3 en OnePlus 3T ontvangen gelijktijdige Android 7.1-update

Thomas Haenen
16 maart 2017, 15:44
2 min leestijd
OnePlus 3 en OnePlus 3T ontvangen gelijktijdige Android 7.1-update

OnePlus is begonnen met de uitrol van Android 7.1 Nougat. De nieuwe software wordt per direct uitgerold voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 3T Android 7.1-update

Het is voor het eerst dat OnePlus een grote update gelijktijdig uitrolt voor beide smartphones. De fabrikant rolt de software geleidelijk wereldwijd uit. Een kleine groep kan vanaf vandaag aan de slag en vervolgens worden er regelmatig meer gebruikers toegevoegd. Uiteindelijk zou de OnePlus 3T Android 7.1-update binnen een week voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Je krijgt automatisch een notificatie zodra OxygenOS 4.1.0 beschikbaar is voor jouw OnePlus 3 of 3T. Eventueel kun je zelf op de beschikbaarheid controleren door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Of lees onze tips voor OnePlus-updates downloaden, voor een manier om als eerste aan de beurt te zijn.

Omdat de update zo’n 353MB groot is valt het aan te raden deze alleen te downloaden over een wifi-verbinding. Zo voorkom je dat je mobiele databundel wel erg snel leeg is.

Nieuw in OxygenOs 4.1 en Android 7.1

Na het downloaden en installeren ben je voorzien van OxygenOS 4.1, de nieuwste versie van OnePlus’ Android-interface. Onderdeel daarvan is Android 7.1 Nougat, de meest actuele versie van Android. OnePlus is, na Google zelf, één van de eerste fabrikanten die Android 7.1 voor zijn toestel uitrolt. De meeste toestellen worden pas net van Android 7.0 voorzien. Overigens zijn er slechts minimale verschillen: versie 7.1 voert vooral verbeteringen op de achtergrond door.

Met de update ben je ook voorzien van de meest recente Android-beveilingsupdate van Google, waardoor je tegen alle bekende kwetsbaarheden beschermd bent. OnePlus voegt daarnaast zelf nog expanded screenshots toe en verbeteringen aan de camera, wifi en bluetooth.

De OnePlus 3 en OnePlus 3T hebben hetzelfde design, maar net iets andere hardware. Zo is de 3T voorzien van een krachtigere chip en een verbeterde selfiecamera, maar ook een adviesprijs die een paar tientjes hoger ligt. Beide toestellen verschenen slechts enkele maanden na elkaar.

Lees het laatste nieuws over OnePlus

Bron: OnePlus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 3T
OnePlus 3T

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu