De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

OnePlus 7 krijgt eerste update: dit is er allemaal nieuw

Wouter Nijsen
5 juni 2019, 12:11
2 min leestijd
OnePlus 7 krijgt eerste update: dit is er allemaal nieuw

De OnePlus 7 heeft zijn eerste software-update ontvangen. Het toestel krijgt een aantal nieuwe functies, verbeteringen en een recentere Android-beveiligingspatch.

Lees verder na de advertentie.

Download de OnePlus 7-update

Voor de duurdere OnePlus 7 Pro werd al een update uitgebracht, maar met OxygenOS 9.5.4 wordt ook de reguliere OnePlus 7 van nieuwe software voorzien. Het gaat om een bescheiden update, die wel een tweetal nieuwe features introduceert.

Het gaat allereerst om de Fnatic Mode, een modus die ervoor zorgt dat de telefoon maximaal presteert als je zware (online) games speelt. Daarnaast is er DC Dimming, een optie die voorkomt dat je scherm flikkert als de helderheid heel laag staat.

Daarnaast voert OnePlus diverse verbeteringen door voor de camera en optische vingerafdrukscanner, zodat ze beter presteren. Ook bevat de OxygenOS 9.5.4-update de Android-beveiligingspatch van april 2019. Dit is opvallend, aangezien Google onlangs de beveiligingsupdate van juni 2019 vrijgaf.

Mogelijk brengt OnePlus deze patch op een later moment alsnog uit. De OxygenOS 9.5.4-update is 223MB groot en wordt geleidelijk naar alle gebruikers uitgerold. Het kan dus eventjes duren voordat de nieuwste versie ook voor jou beschikbaar is.

Meer over de OnePlus 7

De OnePlus 7 is een uitgeklede versie van de OnePlus 7 Pro en tevens een stukje goedkoper. De smartphone heeft een adviesprijs van 559 euro, terwijl je voor de Pro-versie minstens 709 euro betaalt. De 7 lijkt in veel opzichten op de 6T van vorig jaar en ziet er bijvoorbeeld exact hetzelfde uit. Het scherm meet 6,41 inch, heeft een resolutie van 2340 bij 1080 pixels en een druppelvormige notch voor de 16 megapixel-selfiecamera.

Onder de motorkap zit wel de krachtigere Snapdragon 855-chip met 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. De dubbele camera aan de achterkant (48 + 5 megapixel) is verbeterd en gebruikt een quad bayer-techniek om mooiere 12 megapixel-foto’s te maken. De 5 megapixel-dieptesensor helpt bij het maken van portretfoto’s. Tot slot bedraagt de accucapaciteit 3700 mAh en is OnePlus Fast Charge (20 Watt) aanwezig om de telefoon in korte tijd op te laden.

Meer weten? In het artikel over de verschillen tussen de OnePlus 7 Pro en OnePlus 7 vertellen we alles over de vlaggenschepen. Houd Android Planet bovendien in de gaten voor de review van de ‘normale’ OnePlus 7. Dat kan via de website, Android Planet-app en onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over OnePlus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus 7 Dualsim
OnePlus 7 Dualsim

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu