Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Galaxy Note 9 krijgt 4000 mAh-accu en sneller draadloos laden’

Wouter Nijsen
13 juni 2018, 17:07
2 min leestijd
‘Galaxy Note 9 krijgt 4000 mAh-accu en sneller draadloos laden’

Samsung gaat de Galaxy Note 9 waarschijnlijk voorzien van een fors grotere accu. Daarnaast zou de fabrikant werken aan een nieuwe draadloze lader om deze accu ook sneller bij te vullen. De aankondiging van het toestel laat nog even op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘Samsung Galaxy Note 9-accu wordt groter’

De doorgaans betrouwbare Twitter-lekker Ice Universe zegt zeker te weten dat de Note 9 een 4000 mAh-accu krijgt. Dat is een fors grotere accu dan die in de Galaxy Note 8, die een capaciteit van 3300 mAh heeft. Dit is weliswaar genoeg om de dag door te komen, maar met 4000 mAh kan de batterijduur verder worden opgerekt. Een flinke accu is bovendien nodig bij de Note 9, die weer een groter scherm zou krijgen.

Om de grote accu sneller bij te vullen, zou Samsung werken aan een nieuwe draadloze oplader. Gelijktijdig met de Galaxy S7, Galaxy S8 en Galaxy S9 bracht de Zuid-Koreaanse fabrikant telkens een draadloze oplader uit, maar met die van de Note 9 zou Samsung de oplaadsnelheid flink op willen schroeven. Hoewel de draadloze laders van het bedrijf relatief vlot zijn, is opladen met de meegeleverde adapter aanzienlijk sneller.

Wat we weten over de Galaxy Note 9

Volgens de laatste geruchten lijkt de Galaxy Note 9 – net als de Galaxy S9 – aan de buitenkant erg op zijn voorganger. Dit betekent dat de smartphone een voorkantvullend ‘infinity display’ heeft van 6,4 inch met dunne schermranden. Onlangs lekte het design van de Note 9 uit in een korte video waarin dit werd bevestigd.

Verder verwachten we Bixby 2.0, Android 8.1 (Oreo) en een verbeterde S Pen, die meer functies krijgt. Daarnaast zou de Note 9 beschikken over de Exynos 9810-chip, die ook in de Galaxy S9 en S9 Plus zit. Waarschijnlijk krijgen we de Galaxy Note 9 in augustus te zien; in die maand werd vorig jaar ook zijn voorganger aangekondigd. Houd Android Planet in de gaten via onze nieuwsbrief of de officiële app voor het laatste nieuws over de Note 9.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu