De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Samsung begint met uitrol Android 10-update voor Galaxy S10 (Plus)

Wouter Nijsen
28 november 2019, 14:27
2 min leestijd
Samsung begint met uitrol Android 10-update voor Galaxy S10 (Plus)

Samsung heeft de Android 10-update voor de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus vrijgegeven. De nieuwe software is vanaf vandaag in Duitsland beschikbaar en verschijnt geleidelijk in andere landen, waaronder Nederland en België.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 Android 10-update beschikbaar

samsung galaxy s10 android 10 update

In Duitsland is de Galaxy S10 Android 10-update vanaf vandaag beschikbaar, zo meldt Sammobile. Ook voor de Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e is de update beschikbaar. Waarschijnlijk wordt de update vanaf nu geleidelijk uitgerold in andere landen. Het kan dus nog enkele dagen tot weken duren voor Nederlandse toestellen aan de beurt zijn. Je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw smartphone de update kan downloaden. Handmatig controleren kan ook, door bij instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

De update werd eerst naar deelnemers van het Samsung-bètaprogramma uitgerold, maar is nu ook beschikbaar voor mensen met een Galaxy S10-telefoon die nog op Android 9.0 (Pie) draait. De update is bij bètagebruikers slechts 133MB groot, maar is zeer waarschijnlijk een stuk forser voor andere gebruikers. Naast alle vernieuwingen van Android 10 is ook de Android-beveiligingspatch van december 2019 in de update verwerkt. Deze patch moet overigens nog verschijnen voor andere Android-smartphones, waaronder de Pixel-telefoons van Google zelf.

De update verschijnt eerder dan verwacht. Oorspronkelijk beloofde Samsung de software vanaf januari beschikbaar te maken. Een testversie is al een tijdje beschikbaar in enkele landen. Blijkbaar liep die test goed genoeg, dat de definitieve versie nu al verschijnt. Samsung is sneller dan vorig jaar; toen verscheen de Android 9.0 (Pie) voor de Galaxy S9 en S9 Plus pas tijdens kerst.

Lees ook: deze smartphones krijgen een update naar Android 10

Samsung en Android 10-updates

Met de Android 10-update introduceert Samsung ook een nieuwe versie van zijn eigen software, OneUI 2.0. Veranderingen in de interface bij de OneUI 2.0-laag moeten zorgen voor minder afleiding. Notificaties en meldingen nemen wat minder ruimte in. Zo blijf je beter gefocust op het werk, maar kun je nog steeds blijven genieten van je favoriete content.

Samsung brengt op een later moment ook een Android 10-update voor andere Galaxy-toestellen uit, zoals de Note 10, Note 10 Plus, Note 9 en Galaxy S9. Ook midrange-toestellen, zoals de Galaxy A50, Galaxy A70 en Galaxy M20, krijgen een update. Dit gebeurt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu