‘Krachtige Samsung Galaxy S10 Lite met snellader komt eraan’

Michel van 't Klaphek
12 oktober 2019, 13:48
2 min leestijd
‘Krachtige Samsung Galaxy S10 Lite met snellader komt eraan’

Samsung is bezig met een Galaxy S10 Lite. Dit instapmodel is uitgerust met krachtige specificaties, 45 Watt-snelladen en wordt enkele honderden euro’s goedkoper dan de reguliere Galaxy S10.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 Lite in ontwikkeling

Dat claimt Sammobile. De website heeft gesproken met een anonieme, maar betrouwbare bron. Deze vertelt dat Samsung van plan is om meer goedkope versies van reeds bestaande toestellen op de markt te brengen. Naast de Galaxy Note 10e staat er daarom ook een instapmodel van de Galaxy S10 op de planning.

galaxys10e

Dit toestel, die volgens de bron als Samsung Galaxy S10 Lite in de markt gezet wordt, vertoont veel overeenkomsten met de Galaxy A91. Dit betekent dat de betaalbare S10 een krachtige Snapdragon 855-processor met 8GB werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbare opslag krijgt. Het toestel zou modelnummer SM-G770F dragen.

Daarnaast schrijft Sammobile dat de Galaxy S10 Lite een 6,7 inch-scherm met full-hd-plus-resolutie krijgt. Bij uitkomst draait het toestel op Android 10, een maatregel die Google vanaf volgend jaar overigens verplicht stelt voor alle nieuwe smartphones. Een specifieke releasedatum wordt niet gegeven, maar het toestel zou eind dit jaar of anders begin 2020 op de markt komen.

Lees ook: Google verplicht: Android 10 vanaf begin 2020 op elk apparaat

45 Watt-snelladen

De Galaxy S10 Lite krijgt volgens het gerucht een driedubbele camera op de achterkant. De 48 megapixel-hoofdsensor wordt bijgestaan door een 12 megapixel-groothoeklens en 5 megapixel-dieptesensor. Ook zou het toestel een selfiecamera (32 megapixel) en 4500 mAh-accu krijgen.

Concluderend betekent dit dat de Galaxy S10 Lite iets krachtiger is dan de Galaxy S10e, het huidige instapmodel. De Lite-versie blinkt volgens Sammobile echter vooral uit in oplaadsnelheid. Het toestel zou namelijk kunnen snelladen met een vermogen van 45 Watt. Hierdoor zit de accu binnen mum van tijd vol.

Alhoewel Sammobile doorgaans een betrouwbare bron is, is het gerucht wel opmerkelijk. De Galaxy S10e is namelijk al een betaalbaar alternatief voor de Galaxy S10 en S10 Plus. Bovendien staat de release van de Galaxy S11-serie over een paar maanden voor de deur. Het lijkt daarom onlogisch dat de Koreaanse fabrikant in de tussentijd nog een ander betaalbaar alternatief voor de Galaxy S10 uitbrengt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu