De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Update voegt gespreksopname toe aan Samsung Galaxy S9 (Plus)

Rick van der Veer
30 mei 2018, 14:55
2 min leestijd
Update voegt gespreksopname toe aan Samsung Galaxy S9 (Plus)

Samsung heeft een grote update uitgebracht voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Naast de beveiligingsupdate voor mei wordt ook een probleem met kleurweergave opgelost en kun je nu telefoongesprekken opnemen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9: gesprekken opnemen

De update rolt een nieuwe functie uit voor gebruikers in Nederland. Voortaan kun je telefoongesprekken opnemen zonder dat je daar een losse app voor nodig hebt. Hiervoor verschijnt een knopje als je iemand belt, zodat je het opnemen meteen kunt starten. Goed om te weten is dat het in Nederland gewoon toegestaan is om een gesprek op te nemen.

Met de update voor de Galaxy S9 en S9 Plus zijn Samsungs vlaggenschepen weer bij op het gebied van beveiligingsupdates. De update verhelpt ook een hardnekkig probleem met kleurweergave, waar een groep gebruikers last van had. Bij overgangen tussen twee donkere kleuren, waren zwarte blokken zichtbaar.

Galaxy S9 gesprekken opnemen

De zwarte blokken waren niet het enige probleem met het scherm van de Galaxy S9. Kort na de release van het toestel, meldden gebruikers dat zij een onnauwkeurig touchscreen hadden. Samsung reageerde daar gelukkig snel op, en hielp klanten met een defect toestel uit de brand.

Je krijgt vanzelf een notificatie als de update voor jouw toestel klaarstaat. Je kunt ook handmatig zoeken via ‘Instellingen’ > ‘Software-update’. Mogelijk duurt het een paar dagen tot de update iedereen bereikt, want doorgaans rollen deze geleidelijk uit.

Samsung Galaxy S9 review

Toen de Galaxy S9 uitkwam, was Wouter behoorlijk positief over het toestel, maar twijfelde hij of er genoeg vernieuwing in zat. Hieronder lees je de conclusie van zijn review.

Samsung weet met de Galaxy S9 opnieuw een toestel neer te zetten dat zich makkelijk met de beste smartphones van nu kan meten. De telefoon heeft een uitstekende camera, die vooral bij donkere omstandigheden boven de concurrentie uitsteekt. Het design en scherm zijn nauwelijks veranderd, maar blijven van hoogstaand niveau en maken van de Galaxy S9 een fraaie smartphone.

Wel is het zo dat de camera de enige échte vernieuwing is, en de verschillen met de Galaxy S8 verder minimaal zijn. De hardware is iets krachtiger, de vingerafdrukscanner heeft een fijnere plek en de behuizing voelt steviger aan. Of dat de upgrade waard is, ligt dan toch vooral aan of je een fanatieke fotograaf bent, die het belangrijk vindt dat zijn smartphone ook in het donker goede foto’s maakt.

Ben je dat niet maar wel op zoek naar een nieuw toestel, dan blijft de S8 een aantrekkelijke keuze, zeker omdat deze telefoon stukken goedkoper is. Voor gebruikers van een ouder toestel is de overstap naar de S9 duidelijk interessanter. Het neemt echter niet weg dat de Samsung Galaxy S9 één van de beste smartphones is die je momenteel kunt kopen.

→ Lees verder in de Samsung Galaxy S9-review

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu