De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Samsung Galaxy S9 krijgt superslowmotioncamera, schiet 1000 frames per seconde’

Thomas Haenen
18 september 2017, 14:32
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S9 krijgt superslowmotioncamera, schiet 1000 frames per seconde’

De Samsung Galaxy S9-camera heeft mogelijk ondersteuning voor superslowmotion. Het bedrijf werkt aan een sensor die 1000 frames per seconde kan filmen.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S9-slowmotioncamera in ontwikkeling

Een nieuwe camerasensor van Samsung kan 1000 frames per seconde opnemen, zo meldt ETNews. Volgens de doorgaans betrouwbare Koreaanse bron is de sensor op dit moment nog in ontwikkeling, maar begint de massaproductie al in november. Daarmee is het waarschijnlijk dat deze camera straks in de Galaxy S9 te vinden is, die begin 2019 wordt verwacht.

De meeste camera’s nemen hooguit 30 of 60 frames per seconde op. Sommige toestellen bieden een slowmotion-optie van 120 of 240 frames per seconde, maar Samsung hoopt nog verder te gaan. Met beelden van 1000 frames per seconde worden de allerkleinste details van elke beweging op beeld vastgelegd.

Samsung Galaxy S9-slowmotioncamera

Sony’s superslowmotion

Samsung is niet de eerste fabrikant met een dergelijke superslowmotioncamera. Sony bracht deze zomer al de Xperia XZ Premium uit, die 960 frames per seconde kan filmen. Ook de Xperia XZ1 en XZ1 Compact beschikken over deze optie. Sony’s smartphones kunnen deze snelheid echter enkel op een resolutie van 720p opnemen, en slechts voor een paar seconden. Het is afwachten of een Galaxy S9-slowmotioncamera het langer volhoudt.

Het opnemen van zoveel frames vereist veel processorkracht. Bij de Xperia XZ Premium lostte Sony dat probleem op door de camerasensor zijn eigen werkgeheugen te geven. Volgens de bron overweegt Samsung een soortgelijke module. Daarnaast krijgt de Galaxy S9 waarschijnlijk dezelfde dubbele camera die nu op de Galaxy Note 8 zit. Samsung presenteert zijn Galaxy S-smartphones doorgaans eind februari of maart. De verwachting is dan ook dat de opvolger van de Galaxy S8 over ongeveer een half jaar officieel aangekondigd wordt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu