Deze Samsung-apparaten krijgen nu One UI 5.1.1-update

Mike Peek
16 augustus 2023, 9:11
2 min leestijd
Deze Samsung-apparaten krijgen nu One UI 5.1.1-update

Samsung heeft aangekondigd welke opvouwbare smartphones en tablets de One UI 5.1.1-update krijgen. Dat is de software die op de meest recente smartphones staan en brengt nieuwe functies naar oudere apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Samsung One UI 5.1.1 komt naar oudere apparaten

Recent introduceerde Samsung de Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Z Flip 5, zijn nieuwe generaties vouwbare smartphones. Ook presenteerde het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy Tab S9-serie met drie verse tablets. Al deze apparaten draaien uit de doos op One UI 5.1.1, een softwareversie die Samsung nu ook naar oudere devices brengt. Deze telefoons en tablets mogen de update verwachten:

Samsung Galaxy Z Fold 4Samsung Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy Z Fold 3Samsung Galaxy Tab S8 Plus
Samsung Galaxy Z Fold 2Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
Samsung Galaxy Z Flip 4Samsung Galaxy Tab S7
Samsung Galaxy Z Flip 3Samsung Galaxy Tab S7 Plus
Samsung Galaxy Z Flip 5GSamsung Galaxy Tab S7 FE
Samsung Galaxy Z FlipSamsung Galaxy Tab S6 Lite
Samsung Galaxy Tab A8
Samsung Galaxy Tab A7 Lite
Samsung Galaxy Tab Active 3
Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro
samsung galaxy z flip 4 camera coverscreen
Samsung Galaxy Z Flip 4

Samsung rolt One UI 5.1.1 eerst uit naar de meest recente smartphones, zoals de Flip 4 en Fold 4. Je ziet de update vanzelf verschijnen. Deze nieuwe software richt zich op vouwbare en grote schermen. Zo kun je het ‘Flex panel’ op foldables nu activeren via een pop-up als je de schermen half dicht vouwt. Beide helften van het display hebben dan een eigen functie.

Verder is het mogelijk om video’s in de achtergrond of via een pop-up te laten doorspelen als je Samsungs eigen browser gebruikt. Ook is het gemakkelijker om foto’s of bestanden te verplaatsen van de ene naar de andere app.

One UI 5 Watch komt naar Galaxy Watch 5 en 4

Daarnaast rolt Samsung One UI Watch 5 uit naar oudere smartwatches. Het gaat om alle horloges uit de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 4-series. Deze software werd gelanceerd met de nieuwe Galaxy Watch 6-horloges en biedt een aantal toffe features.

Je krijgt onder andere beter inzicht in je slaappatronen, zodat je weet hoeveel je bijvoorbeeld snurkt. Een slaapcoach op het horloge kan je helpen om beter te slapen. Ook is er weer veel aandacht voor fitness en kun je meer gegevens inzien van bijvoorbeeld intervaltrainingen. Daarnaast introduceert de update nieuwe wijzerplaten en ligt de focus op veiligheid. Zo kun je snel contact te leggen met een vooraf ingesteld noodcontact in een onveilige situatie.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste Samsung-nieuwtjes? Voeg Android Planet dan toe aan je Google Nieuws-overzicht, download onze gratis app en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief. Dan mis je nooit meer iets!

Lees het laatste nieuws over Samsung:

Bron: Samsung
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu