Samsung Galaxy Z Fold 2

8,5
Reviewscore

Samsung Galaxy Z Fold 2

1/8

Pluspunten

 • Toestel is uniek in zijn soort
 • Veelzijdig apparaat
 • Groot uitklapbaar amoled-scherm

Minpunten

 • Kwetsbaar dankzij uitklapbare scherm
 • Samsung One UI-schil is niet voor iedereen
 • Hoge (advies)prijs voor uniek toestel
 • Niet met een hand te bedienen

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 72,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 1.229,-

Los toestel

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is de opvolger van de Galaxy Fold en Samsungs derde opvouwbare smartphone. Het apparaat klapt uit tot een compacte tablet en heeft krachtige hardware. Op deze pagina lees je alles over de Galaxy Z Fold 2. 

De Samsung Galaxy Z Fold 2 in vogelvlucht

 • Schermen van 6,23 en 7,6 inch
 • Krachtige Snapdragon 865 Plus-processor met 12GB RAM
 • Driedubbele camera op de achterkant
 • 4500 mAh-accu en draadloos opladen
 • Klaar voor 5G
 • Draait bij de release op Android 10
Samsung Galaxy Z Fold 2

Vernieuwd ontwerp

De Galaxy Z Fold 2 heeft een vouwbaar ontwerp, wat mogelijk is dankzij een scharnier in het midden. Opgevouwen kijk je tegen een 6,23 inch amoled-scherm aan en ligt de glazen achterkant in je hand. Het telefoonscherm heeft een gaatje voor de selfiecamera. Vouw je de Galaxy Z Fold 2 open als een boek dan kijk je plots naar een 7,6 inch amoled-scherm. Ook dit scherm heeft een gaatje voor de selfiecamera.

Goed om te weten is dat de Galaxy Z Fold 2 vanwege zijn bijzonder ontwerp niet water- en stofbestendig is. Het toestel mist bovendien een koptelefoonaansluiting en een micro-sd-aansluiting. Geheugen uitbreiden is er dus niet bij, maar je kunt natuurlijk clouddiensten gebruiken. Wel is er 256GB opslag aan boord voor foto’s, muziek of andere bestanden.

De accu bestaat uit twee delen, die gecombineerd een capaciteit van 4500 mAh leveren. Dat is iets groter dan in de originele Galaxy Fold. In tegenstelling tot zijn voorganger kan de Fold 2 wél draadloos opladen, met een vermogen van 15 Watt. Het is ook mogelijk om via een usb-c-kabel op te laden, eveneens met 15 Watt.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Krachtige hardware

Samsung voorziet de Galaxy Z Fold 2 van uitstekende specificaties, iets wat je gezien de prijs ook mag verwachten. Het toestel draait op een krachtige processor met 12GB werkgeheugen. Achterop zitten drie camera’s voor normale foto’s, groothoekbeelden en een paar keer zoom.

Lees verder na de advertentie.

De Galaxy Z Fold 2 is geschikt voor 5G-internet en draait bij zijn release op Android 10 met de OneUI-schil van Samsung. Het apparaat zal updates krijgen naar Android 11 en 12. Samsung garandeert vanaf de releasedatum vier jaar beveiligingsupdates voor zijn duurdere smartphones.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2 review

Lees ook de uitgebreide Galaxy Z Fold 2 review op Android Planet, met onderstaande conclusie:

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is een indrukwekkend apparaat. Het toestel is een stuk volwassener dan zijn voorganger en voelt niet meer aan als te snel gelanceerd concept. Het apparaat voelt robuust, compleet en is veelal fijn om ermee te werken.

Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor verbetering. Of de aanpassingen van een eventuele Fold Z 3 even groot zijn als we nu hebben gezien is de vraag. Samsung kennende zijn ze allang bezig met volgende generaties van toestellen met buigbare toestellen en wij kunnen daarop bijna niet wachten.

Galaxy Z Fold 2 release en prijs

De Samsung Galaxy Z Fold 2 heeft een adviesprijs van 1999 euro en is vanaf 18 september 2020 leverbaar. Hiermee is het toestel welgeteld 20 euro goedkoper dan zijn voorganger die voor 2020 euro de toonbank over ging. De Z Fold 2 is verkrijgbaar in het zwart en brons.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's