Sony brengt Android Pie-update uit voor Xperia XZ1-reeks

Thomas Haenen
12 november 2018, 9:29
2 min leestijd
Sony brengt Android Pie-update uit voor Xperia XZ1-reeks

Sony rolt Android-updates op hoge snelheid uit. Vanaf deze week is de Android 9.0 (Pie)-update beschikbaar voor drie Xperia-smartphones.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ1 Android Pie-update

Een Android 9.0 (Pie)-update wordt sinds dit weekend wereldwijd uitgerold voor de Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact en Xperia XZ Premium. De software heeft versienummer 47.2.A.0.306 en is zo’n 1 tot 2GB groot. Daardoor is het aan te raden deze alleen te downloaden over een wifi-verbinding, anders ben je wel erg snel door je mobiele data heen.

Android Pie wordt de komende dagen en weken geleidelijk wereldwijd uitgerold. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de update beschikbaar is. Desgewenst kun je ook handmatig checken door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken.

Sony Xperia XZ1 Android Pie-update

Dit is er nieuw in Android Pie

De update biedt vanuit Sony onder andere een verbeterde camera-app. Deze biedt met frisse icoontjes in één oogopslag een overzicht van alle features. Kies voor Google Lens, een foto met geluid, een panorama of de bokeh-modus.

Google introduceert met Android Pie verbeterde notificaties met afbeeldingen en extra informatie. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren. De nieuwe gebarenbediening van Android Pie ontbreekt in de update van Sony; het is onbekend of die op een later moment toegevoegd wordt.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Sony voegt met de update ook de beveiligingsupdate toe van oktober, en niet die van november. Waarschijnlijk was Sony oorspronkelijk van plan de Android Pie-update eind vorige maand al uit te brengen, maar werd die deadline net niet gehaald. Daardoor laat de allernieuwste beveiligingsupdate nog iets langer op zich wachten.

De Japanse fabrikant is er doorgaans snel bij, als het om updates gaat. Zo bracht Sony onlangs al de Xperia XZ3 uit, één van de eerste smartphones die direct bij de release op Android Pie draait. Alleen OnePlus en Nokia werken hun smartphones met vergelijkbare snelheid bij. Grote concurrenten als Samsung, Huawei en Motorola brengen de nieuwe software waarschijnlijk pas begin 2019 uit.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu