Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia XZ2 Premium

Dit moet je weten over de Sony Xperia XZ2 Premium

Je hebt vlaggenschepen met krachtige hardware, en je hebt vlaggenschepen als de Xperia XZ2 Premium die verder gaan. Deze smartphone van Sony is namelijk niet alleen krachtig, maar beschikt ook over features die vrijwel niemand anders biedt. Denk daarbij aan een groot scherm met 4K-resolutie en hdr-ondersteuning, een dubbele camera die zelfs met minimaal licht goed werkt en hoogwaardig geluid.

Dit toestel is de grote broer van de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact, die wel vooral op kracht inzetten. De Premium deelt het design van deze varianten, maar biedt wel enkele unieke features. Het toestel is vanaf deze zomer in Nederland te koop. Via deze pagina houden we je op de hoogte over de beste Xperia XZ2 Premium aanbiedingen, het laatste nieuws en de beste tips.

Lees verder na de advertentie.

Onderscheidend: Sony’s eerste dubbele camera

Andere fabrikanten doen het al langer, maar met de Xperia XZ2 Premium plaats Sony eindelijk een dubbele camera achterop. De primaire camera van 19 megapixel schiet in kleur, een secundaire monochrome sensor van 12 megapixel maakt zwart/wit-beelden. Het beeld van de twee lenzen wordt automatisch gecombineerd, wat volgens Sony voor scherper, kleurechter beeld zorgt.

Sony Xperia XZ2 Premium officieel

De Motion Eye-camera is daarnaast één van de meest lichtgevoelige camera’s van het moment. Bij fotografie is een maximale isowaarde van 51.200 iso, bij video’s is dat 12.800. Dat betekent dat het toestel ook in situaties met heel weinig licht nog scherpe foto’s kan maken. Filmen kan in superslowmotion met 960 frames per seconde, of in 4K met hdr voor kleurrijker beeld met beter contrast.

De dubbele camera heeft ook een bokeh-modus, vergelijkbaar met het portreteffect op sommige andere smartphones. Daarmee voorzie je de achtergrond van een portret van blur, waardoor de voorgrond er meer uitspringt. Voorop vind je een 13 megapixel-camera voor selfies.

Haarscherp, contrastrijk 5,8 inch-scherm

Waar de meeste fabrikanten nog voor full hd of 2K gaan, kiest Sony als één van de eersten voor een smartphone met een 4K-resolutie. Het 5,8 inch-scherm heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dat is haarscherp beeld dat vrijwel geen enkele andere smartphone weet te bieden. Geen detail gaat verloren.

Ook hdr-ondersteuning is aanwezig, wat voor een beter contrast zorgt tussen donker en licht beeld. Zo oogt het beeld levendig en komt alles mooier naar voren. Hdr wordt ondersteund door steeds meer streamingdiensten, en op deze Sony maak je er direct gebruik van. Geniet bijvoorbeeld van je favoriete Netflix-series met 4K en hdr.

Sony Xperia XZ2 Premium deals

Sony Xperia XZ2 Premium

64 GB

€ 999,95

3 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia XZ2 Premium

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu