Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium
Scherm 5.8 inch
Camera 19 megapixel

Dit moet je weten over de Sony Xperia XZ2 Premium

Je hebt vlaggenschepen met krachtige hardware, en je hebt vlaggenschepen als de Xperia XZ2 Premium die verder gaan. Deze smartphone van Sony is namelijk niet alleen krachtig, maar beschikt ook over features die vrijwel niemand anders biedt. Denk daarbij aan een groot scherm met 4K-resolutie en hdr-ondersteuning, een dubbele camera die zelfs met minimaal licht goed werkt en hoogwaardig geluid.

Dit toestel is de grote broer van de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact, die wel vooral op kracht inzetten. De Premium deelt het design van deze varianten, maar biedt wel enkele unieke features. Het toestel is vanaf deze zomer in Nederland te koop. Via deze pagina houden we je op de hoogte over de beste Xperia XZ2 Premium aanbiedingen, het laatste nieuws en de beste tips.

Pluspunten XZ2 Premium

  • Groot 5,8 inch-scherm heeft haarscherp 4K-beeld
  • Dubbele camera werkt zelfs met minimaal licht
  • Film in superslowmotion, of met 4K en HDR

Minpunten Xperia XZ2 Premium

  • Relatief zwaar en dik
  • Duurder dan gewone Xperia XZ2

Onderscheidend: Sony’s eerste dubbele camera

Andere fabrikanten doen het al langer, maar met de Xperia XZ2 Premium plaats Sony eindelijk een dubbele camera achterop. De primaire camera van 19 megapixel schiet in kleur, een secundaire monochrome sensor van 12 megapixel maakt zwart/wit-beelden. Het beeld van de twee lenzen wordt automatisch gecombineerd, wat volgens Sony voor scherper, kleurechter beeld zorgt.

Sony Xperia XZ2 Premium officieel

De Motion Eye-camera is daarnaast één van de meest lichtgevoelige camera’s van het moment. Bij fotografie is een maximale isowaarde van 51.200 iso, bij video’s is dat 12.800. Dat betekent dat het toestel ook in situaties met heel weinig licht nog scherpe foto’s kan maken. Filmen kan in superslowmotion met 960 frames per seconde, of in 4K met hdr voor kleurrijker beeld met beter contrast.

De dubbele camera heeft ook een bokeh-modus, vergelijkbaar met het portreteffect op sommige andere smartphones. Daarmee voorzie je de achtergrond van een portret van blur, waardoor de voorgrond er meer uitspringt. Voorop vind je een 13 megapixel-camera voor selfies.

Haarscherp, contrastrijk 5,8 inch-scherm

Waar de meeste fabrikanten nog voor full hd of 2K gaan, kiest Sony als één van de eersten voor een smartphone met een 4K-resolutie. Het 5,8 inch-scherm heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dat is haarscherp beeld dat vrijwel geen enkele andere smartphone weet te bieden. Geen detail gaat verloren.

Ook hdr-ondersteuning is aanwezig, wat voor een beter contrast zorgt tussen donker en licht beeld. Zo oogt het beeld levendig en komt alles mooier naar voren. Hdr wordt ondersteund door steeds meer streamingdiensten, en op deze Sony maak je er direct gebruik van. Geniet bijvoorbeeld van je favoriete Netflix-series met 4K en hdr.

Sony Xperia XZ2 Premium
Welke Sony Xperia XZ2 Premium wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia XZ2 Premium aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Nieuws De tweede week van april is alweer begonnen en ook afgelopen week brachten fabrikanten verschillende (beveiligings)updates uit. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Nieuws Deze week stond in het teken van Android 10-updates. De afgelopen zeven dagen werd een reeks aan toestellen bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Ben je benieuwd of jouw smartphone bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Nieuws Sony heeft een aantal oudere high-end smartphones van een Android 10-update voorzien. Gebruikers van de Sony Xperia XZ3, XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium kunnen aan de slag met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.
Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Nieuws Goed nieuws voor gebruikers van een Sony-smartphone. Het bedrijf heeft bekendgemaakt welke toestellen een update naar Android 10 krijgen. Vanaf volgende maand worden de eerste updates al uitgebracht.