Xiaomi-smartphones krijgen ondersteuning voor Nederlandse taal

Thomas Haenen
24 april 2018, 13:45
2 min leestijd
Xiaomi-smartphones krijgen ondersteuning voor Nederlandse taal

Een Xiaomi-toestel gebruiken in Nederland wordt weer een stukje makkelijker, nu de Chinese smartphones ook ondersteuning lijken te krijgen voor onze taal. De randloze Xiaomi Mi Mix is als één van de eerste aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je op Xiaomi Nederlandse taal instellen

De Xiaomi Mi Mix 2 heeft onlangs een update naar Android 8.0 ontvangen. De nieuwe software voegt enkele van de bekende Android Oreo-features toe, waaronder een nieuwe look voor de notificaties en minder accuverbruik op de achtergrond. Gebruikers op Tweakers melden echter dat de Mi Mix 2 na installatie ook ondersteuning heeft voor de Nederlandse taal.

Voorheen zaten Nederlandse gebruikers vast aan de Engelse taal, maar na het binnenhalen van de update kunnen ze ook voor hun moerstaal kiezen. Vrijwel elk onderdeel van de software lijkt te zijn vertaald: niet alleen Google-apps, maar ook die van Xiaomi en veel van de instellingen die uniek zijn voor dat toestel.

De Nederlandse taal instellen op de Xiaomi Mi Mix 2 kan simpel, via de instellingen. Daar selecteer je ‘Aanvullende instellingen’ en vervolgens ‘Talen en invoer’. Ergens halverwege de lijst vind je een optie voor ‘Nederlands’.

De Mi Mix 2 is één van de eerste Xiaomi-smartphones die een update naar Android Oreo ontvangt. Vermoedelijk verschijnt de Nederlandse taaloptie ook voor andere Xiaomi-smartphones zodra die bijgewerkt worden. Het is onduidelijk waarom de taaloptie toegevoegd is: Xiaomi was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Xiaomi in Nederland

Xiaomi is een Chinees merk, maar wordt ook in het Westen steeds populairder. De fabrikant maakt namelijk smartphones met krachtige hardware voor een relatief lage adviesprijs. Zo heeft de Mi Mix 2 een vrijwel volledig voorkantvullend 6 inch-scherm, chipset die gebruikt wordt in de krachtigste smartphones, en 12 megapixel-camera. De adviesprijs bedraagt minder dan 500 euro.

Officieel is Xiaomi niet op de Nederlandse markt actief. Het bedrijf verkoopt zijn smartphones vooral in China en India, maar sinds kort levert het ook toestellen in Spanje en andere Europese landen. Wil je Xiaomi in Nederland kopen, dan kun je inmiddels wel terecht bij verschillende webwinkels. Zo verkoopt onder andere Belsimpel geïmporteerde Xiaomi-toestellen, zowel los als in combinatie met een abonnement. Dat het bedrijf de Nederlandse taal toevoegt, zet de deur open voor een officiele release van Xiaomi in Nederland.

Overigens beschikt de Xiaomi Mi A1 al sinds zijn release over een Nederlandse optie. Die smartphone is echter niet voorzien van Xiaomi’s MiUI-interface, maar Android One. Dat is een versie van Googles besturingssysteem met vrijwel geen aanpassingen door de fabrikant. Omdat de gewone versie van Android al lang en breed in het Nederlands beschikbaar is, profiteert de Mi A1 daar ook van.

Lees ook: let hierop bij het bestellen van Chinese smartphones

Bron afbeelding: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu