Dit moet je weten over de OnePlus 9 Pro

Let op: de OnePlus 9 is op moment van publicatie nog niet aangekondigd. Onderstaande informatie is gebaseerd op geruchten en lekken, en kan veranderen in aanloop naar de presentatie. Android Planet werkt deze pagina bij zodra er betrouwbare nieuwe informatie op straat ligt.

De OnePlus 9 Pro is een high-end smartphone met een groot scherm, razendsnelle oplader en een gebogen scherm. Het toestel is een grotere, betere en duurdere variant van de OnePlus 9. Op deze pagina lees je alles over de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus 9 Pro ontwerp: groot, met gebogen scherm

Naar verwachting krijgt de OnePlus 9 Pro een glazen behuizing met een groot scherm van zo’n 6,7 inch. Het display zou gebogen randen hebben, een feature die je misschien kent van de OnePlus 8 Pro. Het lijkt erop dat het scherm opnieuw een verversingssnelheid van 120Hz gebruikt. De hoge verversingssnelheid betekent dat het beeld soepeler oogt dan een 60Hz-scherm, dat bijvoorbeeld in de iPhone 12 Pro zit. Waarschijnlijk gebruikt de OnePlus 9 Pro een oled-scherm met haarscherpe qhd-resolutie.

De selfiecamera komt in een gaatje in het scherm. Achterop zouden vier camera’s geplaatst zijn. Het gaat uiteraard om een primaire camera, aangevuld met vermoedelijk een groothoeklens. Over de overige twee camera’s bestaat nog onduidelijkheid. De recente OnePlus 8T vult ze in met een macrocamera en een zwart-wit-sensor, maar deze twee cameralenzen zijn niet gebruikelijk op vlaggenschepen. Mogelijk krijgt de OnePlus 9 Pro een zoomcamera, een lens die ook op de 8 Pro zit.

OnePlus 9 pro renders

Uitstekende hardware en snelladen

De smartphone draait zeer waarschijnlijk op de nieuwe Snapdragon 875-processor met minimaal 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. Een micro-sd-slot lijkt te ontbreken. Grote kans dat OnePlus ook een 9 Pro-model uitbrengt met 12GB/256GB-geheugen.

Op de OnePlus 8T introduceerde de fabrikant snelladen met een vermogen van 65 Watt. Dankzij deze techniek laadt de accu binnen veertig minuten volledig op. Hoewel OnePlus er niets over kwijt wil, is het aannemelijk dat de snellaadtechniek ook werkt met de OnePlus 9 en 9 Pro.

Hoe groot de accu van de 9 Pro wordt, is nog niet bekend. Wel ligt het voor de hand dat de smartphone draadloos kan opladen. De 8 Pro kan dit namelijk ook, met 30 Watt. De OnePlus 9 Pro wordt geschikt voor nfc en 5G-internet, dat voorlopig slechts iets sneller blijft dan 4G.

Android 11 en 3 jaar updates

De OnePlus 9 Pro draait bij zijn release op Android 11, op dat moment de nieuwste versie. OnePlus legt hier zijn OxygenOS 11-schil overheen. Die wijkt weinig af van stock-Android, maar past wel meer aan dan vorige OxygenOS-versies. Niet alle OnePlus-gebruikers vinden dat fijn. De software zelf blijft wel gebruiksvriendelijk.

OnePlus garandeert drie jaar updates voor zijn premium smartphones. De 9 Pro is dus tot het voorjaar van 2024 verzekerd van (beveiligings)updates en ontvangt meerdere versie-updates. De eerste wordt Android 12.

OnePlus 9 pro render

OnePlus 9 Pro release en prijs

De 9 Pro wordt vermoedelijk in maart aangekondigd en eind maart of begin april uitgebracht. Waarschijnlijk gebeurt dit tegelijk met de OnePlus 9. Het is nog niet duidelijk wat de smartphone gaat kosten. De OnePlus 8 Pro kreeg een adviesprijs van 899 euro voor het basismodel, terwijl de variant met meer werk- en opslaggeheugen voor 999 euro uitkwam. De kans is groot dat de 9 Pro minimaal even duur wordt.

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro
Welke OnePlus 9 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 9 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's