Samsung Galaxy A6 Plus

De Samsung Galaxy A6 Plus is een nieuwe midranger en tevens de grotere variant van de Galaxy A6. Het toestel heeft goede specs, een groot en scherp scherm en dubbele camera aan de achterkant.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 450-chip met octacore-processor, 3GB RAM en 32GB opslag. Dat is ruim voldoende om al je apps vloeiend te draaien, media op te slaan en te multitasken. Ook fijn: het toestel draait op Android 8.0 (Oreo) en beschikt daarmee over een recente versie van het mobiele besturingssysteem.

Pluspunten Galaxy A6

  • Randloos amoled-scherm meet 6 inch
  • Mooi design en redelijk vlotte specs
  • Dubbele camera voor bokeh-foto’s

Minpunten Galaxy A6

  • Schermresolutie is hoog
  • Processor is niet de snelste
  • Samsung-skin is niet voor iedereen

Infinity display en goede specs

Opvallend aan de Galaxy A6 Plus is het 6 inch-scherm, dat bijna de hele voorkant vult. Samsung noemt het een ‘infinity display’, een term die je waarschijnlijk ook kent van de Galaxy S9, Galaxy S9 Plus en Galaxy A8 (2018). Driekwart van de voorkant wordt ingenomen door het display, dat door de resolutie van 2220 bij 1080 pixels lekker scherp oogt. Ideaal voor als je veel browst, Netflix-films en -series kijkt of graag een spelletje speelt.

Samsung Galaxy A6 officieel

 

Ook onder de motorkap is de Galaxy A6 Plus goed voorzien. De smartphone wordt aangedreven door een Snapdragon 450-chip met een octacore-processor, 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Bovendien er een flinke 3500 mAh-accu aanwezig en een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Ook opvallend is de dubbele camera aan de achterkant (16 + 5 megapixel), die beschikt over de Live Focus-modus. Dit is Samsungs benaming voor de portretmodus om bokeh-foto’s te maken, waarbij de achtergrond wazig is en de voorgrond extra scherp op beeld wordt gezet. Voor het maken van selfies en videobellen is een 24 megapixel-frontcamera aanwezig.

Samsung Galaxy A6 Plus release en prijs

De Samsung Galaxy A6 Plus is – net als de reguliere A6 – vanaf medio juni in Nederland te koop. De adviesprijs ligt op 369 euro en daarmee gaat de telefoon de concurrentie aan met toestellen van bijvoorbeeld Nokia, Huawei en Motorola. De kleinere Galaxy A6 heeft een adviesprijs van 309 euro en is daarmee een aantal tientjes goedkoper.

Samsung Galaxy A6 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy A6 Plus aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Samsung gaat nieuwe Galaxy A6 (Plus) niet maandelijks updaten

Samsung gaat nieuwe Galaxy A6 (Plus) niet maandelijks updaten

2 min
Nieuws
Gebruikers van de Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus, twee toestellen die binnenkort in Nederland verschijnen, hoeven niet te rekenen op regelmatige updates. De fabrikant laat weten dat de smartphones slechts één keer per kwartaal een beveiligingspatch kunnen verwachten.

Download onze app

Download onze app