De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo krijg je het accupercentage terug in Android 10

Wouter Nijsen
12 september 2019, 13:34
2 min leestijd
Tip: zo krijg je het accupercentage terug in Android 10

Als je Android 10 op je Google Pixel-telefoon hebt geïnstalleerd, is je misschien opgevallen dat het accupercentage standaard niet meer bij de snelle instellingen wordt getoond. In deze tip laten we zien hoe je dit oplost.

Accupercentage in Android 10

Android 10 introduceert allerlei handige verbeteringen, zoals een systeembrede donkere modus en nieuwe privacy-opties, maar er zijn ook veel kleinere veranderingen doorgevoerd. Eén daarvan heeft te maken met de snelle instellingen, het menu dat verschijnt als je van boven naar onderen veegt. Bij vorige Android-versies zag je hier boven de knopjes het accupercentage van je smartphone staan, maar in Android 10 is dit verdwenen.

Lees ook: zo zet je de donkere modus van Android 10 aan

In plaats daarvan geeft Android 10 een schatting van hoe lang je waarschijnlijk nog met de accu van je smartphone kan doen, voordat je 0 procent bereikt. Dit kan handig zijn, maar mogelijk zie je liever het accupercentage, zodat je makkelijker kunt bepalen of je overdag even moet bijladen.

Daarnaast is het zo dat wanneer je het batterijpercentage uitschakelt in de instellingen, je dit helemaal nergens meer ziet. Het uitzetten van het accupercentage is bijvoorbeeld handig als je meer ruimte in de statusbalk wil hebben voor notificaties, en je het liever checkt door de snelle instellingen te openen. Door de stappen hieronder te volgen, krijg je het batterijpercentage terug in de snelle instellingen.

  1. Open de Instellingen-app op je Google Pixel-telefoon;
  2. Tik in de zoekbalk boven ‘Health’ en tik op ‘Device Health Services’;
  3. Kies vervolgens voor ‘Uitschakelen’. Als je dit hebt gedaan, zie je in de snelle instellingen niet meer een schatting van de accuduur, maar het specifieke batterijpercentage.

Android 10 is beschikbaar voor de Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a, Pixel 3a XL en alle oudere Pixel-telefoons. De komende maanden wordt de update uitgebracht voor smartphones van andere fabrikanten. Check het Android 10 update-overzicht om te zien of jouw smartphone ook wordt bijgewerkt.

Lees meer over Android 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu