De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo koppel je een bluetooth-speaker aan je Google Home

Thomas Haenen
29 maart 2018, 12:12
2 min leestijd
Tip: zo koppel je een bluetooth-speaker aan je Google Home

Google maakt van Google Home de hub van alle speakers in je huis. Gebruikers kunnen vanaf nu namelijk andere bluetooth-speakers koppelen aan hun Home.

Lees verder na de advertentie.

Zelf een Google Home bluetooth-speaker koppelen

Vanaf deze week is het mogelijk om alle speakers in je huis aan je Google Home te koppelen. Vervolgens kun je met je stem opdracht geven om muziek of andere audio af te spelen op die apparaten. Daarmee is het makkelijker om muziek af te spelen waar dan ook in huis, ook als er geen stemgestuurd apparaat in één van die ruimtes af te spelen.

Een bluetooth-luidspreker koppelen aan je Google Home, Home Mini of Home Max is simpel. Je kunt bovendien zoveel speakers aan een Home hangen als je maar wil, via onderstaande stappen.

  1. Open de Google Home-app op je smartphone (of download ‘m via de Play Store, als je hem nog niet hebt);
  2. Open het zijmenu en selecteer de optie ‘Apparaten’;
  3. Zorg dat je bluetooth-apparaat aanstaat, en selecteer hem uit het overzicht van apparaten dat je in de app ziet. Vervolgens wordt alles automatisch gekoppeld;
  4. Google laat je nog kiezen of je nieuwe luidspreker alle audio van de Google Home overneemt, of dat de twee speakers beide geluid mogen maken.
Google Home bluetooth-speaker koppelen

Nadat de speakers gekoppeld zijn, kun je via de Google Home-app de apparaten aan elkaar koppelen, ze groeperen en er nicknames aan geven. Zo kun je bijvoorbeeld alle speakers in de keuken verzamelen, en Google Home vragen om een podcast alleen in die ruimte af te spelen. Houd er wel rekening mee dat de opdrachten die je geeft alleen verwerkt kunnen worden door een Google Home. Je kunt dus niet opeens een gesprek aangaan met de ‘domme’ luidspreker in je slaapkamer.

Het is al langer mogelijk om jouw smartphone, tablet of laptop via bluetooth met Google Home te verbinden, om zo je eigen audio af te spelen op de speaker. Nu gaat die verbinding dus ook de andere kant op. Het lijkt alleen te werken met speakers: heb je een bluetooth-koptelefoon, dan kun je daar (nu nog) geen verbinding mee te maken.

Google Home in Nederland gebruiken

De Google Home is officieel nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar. Hoewel de zoekgigant later dit jaar eindelijk een Nederlandse versie van de Google Assistant lanceert, laten de Home-speakers waarschijnlijk nog iets langer op zich wachten. Google Home wordt echter wel verkocht in buurlanden als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Die modellen kunnen probleemloos gewoon in Nederland gebruikt worden.

→ Tip: zo kun je Google Home of Home Mini gebruiken in Nederland

Lees meer over de Google Home

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu