Update: Google Fit houdt je slaappatroon bij

Michel van 't Klaphek
3 augustus 2019, 13:46
1 min leestijd
Update: Google Fit houdt je slaappatroon bij

Google Fit staat je voortaan niet alleen overdag bij, maar ook ‘s nachts. De gezondheidsapp krijgt namelijk de mogelijkheid om je slaapritme bij te houden.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Google Fit slapen in kaart brengt

Google Fit krijgt de ene na de andere update. Nadat de app eerder deze maand al een donkere modus kreeg kan het programma nu ook je slaappatroon in beeld brengen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een slaap-app aan Google Fit koppelen, zoals PrimeNap. Ook kun je slaaptijden handmatig doorgeven via het Dagboek.

Google Fit slapen

Zodra je dit hebt gedaan zie je op de startpagina een overzicht van hoeveel uur slaap je elke nacht pakt. Tik hierop om te zien hoeveel je gemiddeld per week, maand en zelfs jaar slaapt. Ook staat hier aangegeven hoe laat je gemiddeld onder de lakens gaat en weer opstaat. Daarnaast is de uitrol van de donkere modus afgerond, waardoor iedereen met Google Fit de functie tot zijn beschikking heeft.

Google Fit wordt hierdoor een steeds completere gezondheidsapp. Het programma kan nu onder meer je sportpatroon, gewicht en bloeddruk bijhouden. Ook probeert de app je te motiveren door persoonlijke doelen voor te stellen. Hierbij stuurt Fit je zo nu en dan een motiverende notificatie.

→ Download Google Fit in Google Play (gratis)

Meer over Google Fit

Bewegingsminuten en hartpunten staan centraal bij Google Fit. De gezondheidsapp wil je niet alleen voldoende laten bewegen, maar ook intensief en rustig sporten met elkaar afwisselen. Zo kun je naast zware hardloopsessies ook werken aan je ademhaling met yoga-achtige-oefeningen. Wanneer de inspiratie op is kun je de app ook zelf een uitdaging laten voorstellen. Laat je motiveren met onze tips voor Google Fit om je fitnessdoelen makkelijker te behalen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu