De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Twitter-app voor Android krijgt nachtmodus

Thomas Haenen
27 juli 2016, 10:25
2 min leestijd
Twitter-app voor Android krijgt nachtmodus

De officiële Twitter-app beschikt vanaf nu over een nachtmodus. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee thema’s om de app ‘s nachts wat aangenamer voor de ogen te maken.

Lees verder na de advertentie.

Twitter night mode activeren

De Twitter night mode is te vinden in de nieuwste versie van de app, die nu wordt uitgerold in de Play Store. Na het installeren van een update kun je de schakelaar voor de nachtmodus vinden tussen de instellingen in het linkermenu. Je kunt op ieder moment switchen tussen de twee stijlen voor de app, óók als het geen nacht is. De Android-app van Twitter is als eerste aan de beurt, iOS-gebruikers volgen pas later dit jaar.

Waar doorgaans alles wit is in de Twitter-app, wordt alles in de nachtmodus zwart. Achtergronden en menu’s worden donker gekleurd. Overigens is de app niet compleet zwart, maar zitten er wel enige blauwe accenten in waardoor het allemaal net wat frisser overkomt.

Eerder deze maand gaf Google nog aan dat er voorlopig geen nachtmodus in Android zal zitten. Oorspronkelijk stond deze feature op de planning voor Android 7.0 Nougat, maar dat bleek te ambitieus voor het bedrijf. Een ontwikkelaar van het besturingssysteem gaf aan dat er ontzettend veel aanpassingen gemaakt moeten worden in het design om de nachtmodus een consistente look te geven voor heel Android.

Kwartaalcijfers Twitter

Twitter presenteerde vannacht ook tegenvallende kwartaalcijfers. De omzet groeide met twintig procent naar 602 miljoen dollar, fors minder dan analisten verwacht hadden. Er werd bovendien een verlies van 107 miljoen dollar geboekt. Het aantal actieve gebruikers groeide nauwelijks: van 310 miljoen per maand eerder dit jaar naar 313 miljoen nu. De berichtendienst weet weinig nieuwe gebruikers aan te trekken en verdient niet genoeg aan de gebruikers die de site wel bezoeken.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu